У Хмельницькому відновилось будівництво

Задовго до війни у багатьох Хмельницький асоціювався з місцевим ринком, який займає площу в десятки гектарів. Втім, за останні декілька років місто розвивалося не тільки в сфері торгівлі. Тут будували нові дороги, школи, дитячі садки, спортивні майданчики і, звичайно, житло. За останній рік було введено у експлуатацію житла більше ніж по Україні в цілому.

З першого дня масштабного вторгнення росії на територію України, будівництво в Хмельницькому зупинилося і місто стало своєрідним форпостом для вимушених переселенців та великим гуманітарним хабом.

Сьогодні економіка міста також працює на перемогу. Зокрема почало відновлюватись будівництво. За словами заступника міського голови Миколи Ваврищука, до роботи вже приступили 50 відсотків забудовників. До того ж у місті є незавершені будівельні об’єкти і чимало нових проєктів. Окрім цього Хмельницький планує розпочати будівництво житла для переселенців, яких у місті вже понад 30 тисяч. У міськраді розглядають декілька локацій площею 36 тисяч квадратних метрів для зведення триповерхових будинків на 592 квартири. За словами заступник міського голови Миколи Ваврищука, за умови швидких погоджень та державного фінансування, проєкт можуть реалізувати буквально за пів року.

Водночас у Хмельницькому збільшилась кількість тролейбусів, які вийшли на маршрути. Зараз містом курсує 65 одиниць електротранспорту. На початку вторгнення агресора було майже вдвічі менше. Аналогічна ситуація із маршрутними таксі. Зараз працює вже понад 80 відсотків від тієї кількості мікроавтобусів, яка працювала до 24 лютого. За словами посадовців міськради, це є позитивним сигналом.

 Ольга Сєргєєва

Back to top button