200 дерев у пам’ять про невинно вбитих російськими окупантами дітей висадили в селі на Хмельниччині

У селі Давидківці  біля ставка  заклали  парк у пам’ять  про дітей, загиблих  від рук кремлівських фашистів. Півсотні кущів калини, дуби, ялини та бузок – усього понад 200 дерев садили усією громадою. Люди кажуть, такі породи дерев вибрали невипадково, адже кожне має свій символ –  України, могутності та світової вісі, що з’єднує світи живих та померлих .

Посеред галявини селяни встановили хрест з дитячими іграшками та лампадки, а молоді гілля дерев прикрасили паперовими янголятами.

«Понад місяць іде бійня, страшна кривава бійня у нас, яка забирає життя дітей, ні в чому не повинних дітей. І ми з громадою, так як ми мами і багато у нас молодих мам, дуже важко це переживаємо. Ми подали таку ідею, що давайте зробимо у нас Парк пам’яті цим діткам. Я думаю, що це буде гарне місце пам’яті про цих діток. І дерева будуть символізувати їхнє земне життя, а пам’ятати ми їх будемо в своїх серцях вічно», – сказала  ініціаторка створення парку Наталія Коцюба.

У  парку пам’яті  давидківчани планують з часом встановити капличку, щоб кожен міг помолитися за луші  невинно вбитих  російськими окупантами дітей. Станом на 10 квітня війна забрала життя  177  українських дітей.

Нагадаємо, нещодавно на честь воїнів російсько-української війни, паркову зону заклали в  центрі села Черепова. За словами  старости Олешинського старостату та волонтерки   Валентина Базилюк, яка була ініціатором цього заходу, селяни висадили понад 200 саджанців сосни, дуба, ліщини, липи, горобини, калини та  туї. Долучилися до благородної справи  й  небайдужі мешканці з інших старостатів  та вимушені переселенці.

 

Back to top button