50 історій про особливих людей: у Хмельницькому видали другу частину книги про почесних громадян міської тергромади

Родичам захисників, які віддали життя за Україну, вручили примірники “Книги Почесних громадян Хмельницької міської тергромади”. Це вже друга частина книги, видана за підтримки міської ради, в якій уміщено 50 історій про особливих людей, які поповнили когорту наших почесних громадян. “Кожна доля гідна не просто сторінки в книзі, а цілого фільму.

Мусимо говорити про наших Героїв усюди: в школах, на телебаченні, через книги. На їх прикладах мають виховуватися нові покоління українців. Кожен має розуміти, що це такі самі люди, як він сам – ходили у дитячий садочок, школу, навчалися у вузі, працювали, створювали сім’ї або планували це зробити, – зазначив, вручаючи книги родичам героїв, міський голова Олександр Симчишин. – Усі вони хотіли жити, але заради нас з вами стали на захист країни. Примірники книги також передали у школи, бібліотеки та військові частини. На жаль, це далеко не остання така книга. Вже готується до друку третя, де також розкажуть про ще кілька десятків Героїв. Якщо ми про них забудемо – ми їх зрадимо! Слава Героям!”

Нагадаємо, перша книга про почесних громадян: від часу прийняття відповідного розпорядження міської ради вийшла друком у 2020 році. У ній розпочато розповіді про загиблих героїв від 2014 року — початку російсько-української війни. Таких почесних громадян, героїв-захисників — 94.

Вікторія Катрич.

Back to top button