Антикорупційна програма: хмельницькі ініціативи

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин нещодавно провів результативну і конструктивну зустріч із командою НАЗК, яку очолив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Сергій Гупяк.

Обговорили проблематику, яку бачимо ми та яку бачить НАЗК стосовно нашої діяльності, питання конфлікту інтересів на рівні депутатів, комунальних підприємств, освітніх, медичних закладів, питання публічних закупівель, тендерів, містобудівної діяльності. Всі ті механізми, які можуть мінімізувати корупційні ризики, розвивати доброчесність і запобігати корупційним ризикам. Обговорили також прогалини у законодавстві, які варто допрацювати”, — повідомив міський голова.

Нагадаємо, наш обласний центр має антикорупційну програму на 2024-2025 роки. Вона опрацьована в межах проєкту ПРООН і її підготовка співфінансувалася урядом Японії. Також Хмельницька міська рада є учасницею проєкту разом з МЗС Великої Британії і USAІD в частині сприяння та запобігання корупційним проявам і посиленню доброчесності в публічному секторі.

Ми продовжуємо проєкт разом з USAІD і Взаємодією у застосуванні максимально публічних сервісів. Публічність і прозорість апріорі запобігає корупційним ризикам. За підсумками сьогоднішньої зустрічі Хмельницький долучається до підписання декларації доброчесності з НАЗК”, — поінформував Олександр Симчишин.

Наразі Хмельницький вже зареєстрований на порталі повідомлень викривачів. Ще 183 комунальних підприємства і установ громади в процесі реєстрації на цьому порталі, який має стати ще одним з механізмів пониження корупції.

Ольга Озерна

Back to top button