Благодійний марафон… шкільних рюкзаків

Напередодні Дня Незалежності України в Хмельницькій територіальній громаді влаштували святкову акцію “Готуємо дітей до школи” для учнів з багатодітних родин та всіх першокласників освітніх закладів громади. Організатор — Хмельницька міська рада за підтримки міжнародного благодійного фонду та мережі магазинів “Офіс Центр”.

Підготовка до нового навчального року стає справжньою епопеєю для батьків, які для придбання ранців, зошитів, альбомів, посібників та канцелярського приладдя змушені неабияк заощаджувати на сімейному бюджеті. Вже не кажучи про одяг та взуття. До речі, середня вартість шкільного ранця від двох до п’яти тисяч гривень. Для родин, які виховують четверо і більше нащадків, це неабияка проблема. Тож міська влада разом із меценатами шкільної акції пішла назустріч таким сім’ям.

І напередодні Дня Незалежності 400 таких дітей не лише отримали добротні ранці, наповнені шкільним приладдям (зошити, щоденник, ручки, олівці, альбоми, фарби тощо), а й стали учасниками справжнього свята з розвагами та виставою театру ляльок.

Набори першого шкільного приладдя підготували також для майже 3,5 тисячі першокласників Хмельницької громади. Саме стільки їх цьогоріч.

Про вересневі подарунки юним хмельничанам розповів міський голова Олександр Симчишин. “Третій рік поспіль мережа хмельницьких магазинів “Офіс Центр” проводить благодійну акцію “Майбутнє нації”. Метою її є підтримка дітей, чиї батьки віддали життя за свободу України, вважаються зниклими безвісти чи перебувають у полоні. До початку навчального року благодійники з “Офіс Центру” вручили дітям понад 400 подарункових наборів. Для наймолодших яскраві рюкзаки, наповнені канцтоварами. Для старших учнів також комплекти канцтоварів, повідомив міський голова. Цьогоріч міжнародний благодійний фонд “Save the Children” знову подарував наплічники із канцтоварами для наймолодших хмельничан. 110 учнів 2-5 класів отримали як подарунок рюкзаки з канцтоварами. Це діти ВПО, з інвалідністю, з малозабезпечених та багатодітних родин. Дякую всій громаді за сумлінне наповнення міського бюджету, а благодійникам за добре серце! Разом долати труднощі легше”.

Нагадаємо, цього року навчальний процес розпочнуть вчасно у всіх 43 загальноосвітніх закладах Хмельницької тергромади.

Тетяна Руса

Back to top button