Допомога війську, рекрутинг, інвестиційні програми, премії обдарованим дітям

46 питань порядку денного розглянули на засіданні члени виконавчого комітету Хмелньицької міської ради. Вже традиційно проголосована чергова допомога Силам оборони, вчергове передали майно із комунальної власності громади безпосередньо військовим частинам.

Це дрони, квадрокоптери, РЕБ, РЕР, автомобілі з наших комунальних підприємств”, — інформував про підсумки засідання міський голова Олександр Симчишин. За його словами, у громаді вже 10-12 липня розпочинає працювати рекрутинговий центр, тож члени виконкому означили спектр допомоги для функціонування цієї установи.

Триватиме виплата допомог пільговим категоріям мешканців громади. “Виділили матеріальну допомогу 223 мешканцям Хмельницького на 2 млн 200 тис. грн. Серед них: 42 члени сімей загиблих Героїв на 800 тис. грн; 41 військовий на реабілітацію на 500 тис. грн; 103 діючих військових на 600 тис. грн; три домогосподарства (на понад 150 тис. грн), які постраждали від терористичної атаки росії”, — зазначив міський голова. Також 130 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування будуть отримувати щомісячні “кишенькові”. Загалом вже понад 810 дітей мають статус постраждалих від збройних конфліктів і воєнних дій.

Щодо допомоги вимушено переміщеним особам: учасники засідання проголосували за виділення смарт-квартир і кімнат в гуртожитку для ВПО. У 45 помешкань заселяться 115 осіб на Інститутській 12/1.

У плані розвитку інфраструктури міської тергромади ухвалено інвестиційну програму КП “Спецкомунтранс”. Як зазначив Олександр Симчишин, це проєкти зі сміттєпереробки, впорядкування діючого сміттєзвалища, будівництва сміттєпереробного комплексу тощо.

В освітній галузі: для мотивації до якісного навчання юних хмельничан прийнято рішення підвищити суму премії міського голови для учнів, що перемагають у всеукраїнських олімпіадах, конкурсах, Малій академії наук. перше місце — 7 тис. грн, друге — 5 тис. грн, третє — 3 тис. грн.

Тетяна Руса

Back to top button