“Дорогий” сніг

18 протоколів підприємцям за невчасне прибирання від снігу прилеглих територій склали інспектори управління з питань екології та контролю за благоустроєм міської ради за п’ять днів січневої негоди в Хмельницькому.

І це — лише продовження попередньої низки покарань за недбале ставлення до ввіреної території: починаючи з грудня, хоч він і видався майже безсніжним, це вже 28 протоколів про порушення правил благоустрою. За словами начальниці відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом Хмельницької міської ради Наталії Фурман, згідно з “Правилами благоустрою Хмельницької міської територіальної громади”, які виписані на підставі Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, чітко вказано, що таке “прилегла територія”. Це — тротуари, газони, зелені зони.

“Більшість дослухається до зауважень і порад щодо того, як утримувати територію біля підприємства. Наразі майже всі порушення пов’язані з тим, що люди завчасно, до восьмої години ранку, не очищують сніг на ділянках або не посипають їх протиожеледними засобами”, — розповіла посадовиця.
Як повідомив в.о. відповідального секретаря адміністративної комісії Хмельницької міської ради Мирон Василиків, тим, хто отримав протокол за недотримання норм благоустрою, можуть призначити штраф.

“За те, що люди не прибирають територію під час зимової негоди, передбачені санкції відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Фізичні особи мають сплатити штраф від 340 до 1360 гривень, юридичні — від 850 до 1700 гривень”, — зазначив Мирон Василиків. За його словами, усі протоколи розглядатимуть під час адміністративної комісії міської ради, яка відбудеться 30 січня.
Тетяна Руса

Back to top button