“Дронові” букети

Освітні заклади Хмельницької громади в День знань долучились до благодійної акції “Квіти зів’януть, донат врятує!”, яку вже другий рік організовують ГО “Захист — об’єднання волонтерів” та БФ “Волонтери Поділля”.

Її суть — замість тисяч шкільних букетів педагогам, розпочати навчальний рік донатами на Сили оборони, адже саме завдяки нашим героїчним захисникам дошкільнята та учні мають можливість навчатися, розвиватися в рідній державі. 28 серпня на Фейсбук-сторінці волонтерського центру “Захист” з’явилося повідомлення: “Закликаємо школярів, їхніх батьків, викладачів цьогоріч відмовитися від традиційних квітів у День знань і замість цього зробити благодійний внесок на користь наших захисників та захисниць. Протягом акції ви зможете долучитися до збору у вашому навчальному закладі. Ваші внески допоможуть закрити важливі термінові збори для декількох підрозділів Збройних Сил України”.

Цьогоріч у загальноосвітніх закладах розпочались уроки для майже 39 тисяч дітей, майже 12 тисяч наймолодших хмельничан виховуються у дошкільних закладах громади. Тобто, приблизно стільки ж букетів теоретично з’явилися б у школах та садочках. Втім ніхто з педагогів не образився на “дронові” букети замість традиційних, навпаки, вони охоче підтримали своїх вихованців у цій доброчинності.

Уже 3 вересня про букетну акцію першим відзвітував на своїй сторінці у Фейсбуку колектив ХДЗО №29 “Ранкова зірка”. У повідомленні йдеться, що родини вихованців “Ранкової зірки” долучились до благодійної акції до Дня знань , ініційованої громадською організацією “Захист — обʼєднання волонтерів” і передали волонтерам 9 тисяч гривень на підтримку підрозділів ЗСУ, які виконують бойові завдання на лінії розмежування з російським ворогом.

А благодійному фонду “Волонтери Поділля” 3 вересня передала “букетні” гривні гімназія №20 ім. С.Єфремова. Модератором акції став волонтер фонду Віталій Присяжнюк. “Окрім урочистостей з нагоди першого дзвоника, наша шкільна родина зробила надважливу і надкорисну справу, — повідомив директор гімназії Андрій Яківчук. — Замість традиційних букетів зібрали 36 965 грн на “дроновий” букет, котрий буде доставлений “адресатам”! Щиро дякуємо усім, хто долучився до цієї благородної справи!”.

Про остаточний підсумок благодійної акції “Квіти зів’януть, а дрон врятує!” волонтери повідомлять по її завершенні. Адже збори на безпілотники для Сил оборони від закладів освіти ще тривають.

Тетяна Слободянюк

Back to top button