“Дворові олімпійські ігри” у селах громади

Протягом червня і липня у селах Хмельницької міської територіальної громади тривають “Дворові олімпійські ігри”. Це літні спортивні змагання для школярів 6-14 років, які організовує міський центр по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання спільно з управлінням молоді та спорту Хмельницької міської ради.

Тричі на тиждень фахівці цього центру виїжджають у села громади, аби запропонувати місцевим дітлахам різні активності на шкільних чи дворових майданчиках.

Такий спортивний проєкт у громаді діє з 2019 року. Тоді він збирав охочих хмельницьких школярів грати у власних дворах в улюблений футбол, знайомитися з однодумцями та цікаво й корисно проводити літні канікули в місті.

Нині програма “Дворових олімпійських ігор” дуже широка, включає ігрові види спорту, елементи легкої атлетики, різні естафети, які долучають дітей до фізичних активностей, олімпійського руху, здорового способу життя, активного відпочинку та живого спілкування дітей. У нинішніх реаліях воєнного часу це особливо актуально, адже відволікає від стресових ситуацій. Крім того, деякою мірою заміняє традиційний сімейний відпочинок на морі, що нині через загрозу ворожих обстрілів в Україні не доступний.

Першими у спортивному святі взяли участь юні мешканці сіл Богданівці та Олешин.

Днями “Дворові олімпійські ігри” відбулися в селах Давидківці та Копистин. Спортивний захід зібрав майже 40 дітей.

Жанна Бойчук

Back to top button