Дитяча література в Шяуляй: хмельницькі школярі зібрали для ровесників-біженців майже дві тисячі книг українською мовою

Хмельницькі школярі зібрали і передали для українських дітей, які нині перебувають у литовському місті Шяуляй, майже дві тисячі книг українською мовою.  Волонтери вже відправили  книги в Литву. Про це повідомили в департаменті освіти та науки міської ради.

З перших днів війни це литовське місто активно допомагає Україні і хмельницькій громаді зокрема.   У  гуманітарних вантажах  –  медикаменти, автомобілі, термобілизна, генератори, продукти харчування, навіть понад півтисячі буржуйок та ін.  Всі ці речі вже знаходяться на фронті, в навчальних закладах або ж у ВПО.

А ще Шяуляйці прихистили українських біженців, серед яких  чимало дітей. Звісно, гостинні литовці допомагають постраждалим від війни українцям, от лише з книгами українською мовою є проблеми. «На прохання литовців хмельницькі школярі за лічені дні зібрали майже дві тисячі книг для комплектування українськими книгами шкільних класів, де навчаються юні біженці з України. Мова йшла насамперед про тих українських дітей, які тимчасово мешкають у Шяуляї»,  –  повідомив на фейсбук-сторінці заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Нагадаємо, з початку російського вторгнення в Україну в Литві зареєструвалося 71 877 біженців з України. Одне з  міст, яке прийняла велику кількість українців – Шяуляй.

Вікторія Катрич.

Back to top button