Герої без зброї

У переддень свята демократії усіх українців — Дня Конституції, рятувальників Хмельниччини відзначили почесними нагородами від ДСНС України, обласної і міської влади. А також вони отримали нову спеціальну техніку, обладнання та квартири.

Автодрабина для рятувальників Волочиської громади, автоцистерна для підвозу води постраждалому населенню — це лише частина з п’яти одиниць сучасної пожежної та спеціальної техніки, яку цього дня отримали надзвичайники. Оновлення автопарку стало можливим завдяки тісній співпраці місцевої влади, ДСНС Хмельниччини з міжнародними партнерами з Німеччини та Норвегії”, — кажуть у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Рятувальники отримали заслужені нагороди від ДСНС України, обласної і міської влади. У цей день був відзначений і народний Герой — Олександр Жук, вчитель Хмельницького ліцею №4, який врятував із води двох дітей.

Сім сімей рятувальників отримали ключі від омріяного житла. Наразі, за неповних дев’ять років, 118 родин рятувальників отримали ключі від службового житла.

Я не раз бачив, як наші рятувальники працюють у критичних ситуаціях, наприклад, після терористичних атак країни-терориста. Вони професійні, сміливі і людяні. Двоє наших рятувальників, на жаль, загинули від атаки російських терористів. Вічна їм пам’ять!

Наша співпраця давня і постійна. Цього разу від всіх хмельничан та наших партнерів-благодійників передав їм авто та 78 пожежних рукавів. Щоразу радію, коли родини тих, хто щодня ризикує життям, отримують нове житло. Таких родин сьогодні сім. Вітаю новоселів!

Приємно було також нагороджувати хмельницького вчителя Олександра Жука, який нещодавно врятував двох дівчат, які тонули.

Дякую кожному рятувальнику від всієї Хмельницької громади! Дякую їхнім родинам, які щодня відпускають найрідніших у невідомість”, — прокоментував подію міський голова Олександр Симчишин.

Жанна Бойчук

Back to top button