Город на підвіконні

Поки господині готуються до виходу на городи та грядки, наймолодші хмельничани вже завершили першу сівбу. Міні-городи із висіяними бобовими, зерновими, травою, квітами з’явились на підвіконнях хмельницьких дитсадків. Усе за графіком: середина лютого — час для висівання розсади. Для маленьких аграріїв — це перший досвід городництва і спостереження за народженням всього, що мами приносять з супермаркерів і того, що росте у бабусь на сільських городах. Акція “Город на підвіконні” відбулась по усіх закладах дошкільної освіти міста.

У ХЗДО №50 “Лелеченька в 11 групах займається майже 250 вихованців. “На початку лютого кожна група почала екозахід “Город на підвіконні” з дослідження та вивчення рослин, вирощених взимку, повідомила на Фейсбук-сторінці директорка “Лелеченьки” Вікторія Матвійчук. Діти разом з вихователями посадили міні-городи, де у контейнерах з ґрунтом на підвіконнях ростимуть цибуля, квасоля, пшениця, горох, петрушка, тюльпани, травичка та багато інших рослин. Ось так в ігровій формі виховуємо в дітях працелюбність, дбайливе ставлення до землі, бажання виростити овочі та квіти своїми руками. Тепер будемо чекати, коли з’являться паростки”.

А в січні малята молодших груп виготовили вперше власноруч годівнички для пташок. Турбуючись про своїх найменших друзів, яким холодно і голодно взимку, малята принесли з дому пшеницю, різноманітне насіння і раділи, що допомогли пернатим здолати зиму.

Вікторія Катрич

Back to top button