Гроші не пахнуть

 

Ще наприкінці минулого тижня всі хмельницькі соцмережі сколихнула резонансна звістка про обшуки у депутатки обласної ради від Слуги народу Тетяни Крупи та її сина Олександра, який очолює ГУ ПФУ області, і знайдені у них чималі кошти, що обчислюються мільйонами доларів США, коштовності та брендові речі. От ці кошти та й на потреби військових! Скільки б дронів можна було б закупити! Скільки б хлопців поранених на ноги поставити!

А сьогодні у Печерському суді Києва обиратимуть запобіжний захід Тетяні Крупі, яка, нагадаємо, є головною лікаркою обласної МСЕК. Її підозрюють у незаконному збагаченні.

Як розповіла прессекретарка Офісу генерального прокурора Надія Максимець, до суду подано клопотання щодо обрання запобіжного заходу Тетяні Крупі. “Офіс генпрокурора подав до суду клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у сумі 500 млн грн, — зазначила вона. — Проаналізувавши декларацію, слідство вважає, що є ознаки незаконного збагачення на цей момент. Тому вирішено повідомити про підозру саме за статтею 368-5. А щодо можливої організації схеми для ухилянтів триває розслідування. Ще дадуть їй правомірну оцінку щодо цих дій”.

У сина, розповіла Надія Максимець, так само обшуки проводились в межах провадження за статтею щодо можливої організації схеми для ухилянтів.

Під час обшуків були вилучені списки чоловіків, їхні дані, медична документація. Але для того, щоб надати правову оцінку щодо цих дій, потрібен час. Треба проаналізувати всі документи. Олександра Крупу від роботи не відсторонювали, тому що йому не повідомили ще про підозру. Слідчі дії тривають.

Наразі відомо, що родині топчиновників належать 30 обєктів нерухомості, 9 автівок, нерухоме майно за кордоном тощо. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби. У робочому кабінеті жінки виявили підроблені документи з переліком людей та фіктивними діагнозами.

Back to top button