Хмельницька лікарка-генетик отримала найвищу медичну нагороду держави

Директорку КП “Хмельницька міська дитяча лікарня” ХМР, депутатку Хмельницької міської ради, НаталіюЗимак-Закутню нагороджено орденом Святого Пантелеймона. Наталія Олегівна стала першим медиком на Хмельниччині, хто отримав таку високу нагороду. На церемонії нагородження, яка відбулася  9 серпня в Києві, відзнаку «Орден Святого Пантелеймона» отримали 23 медики України. Усі в єдиній на час воєнного стану номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором».

Нагорода «Орден Святого Пантелеймона» заснована у 2009 році і з 2017 року є найвищою громадською нагородою для медиків за професіоналізм і милосердя в Україні. Також її називають «Оскаром» у медицині.

«Вітаємо Наталію Зимак-Закутню, бажаємо сил та натхнення і надалі працювати з такою завзятістю на благо України. Пишаємось, що в такий непростий час, наші депутати не зупиняються в здобутках професійної діяльності та рухають нашу країну до перемоги!»,  – повідомлено   на сторінці  «Команда Симчишина» у Фейсбуку.«Вперше орден Святого Пантелеймона їде на Хмельниччину»,  –  зазначив також   начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач.

Хмельницьку міську дитячу лікарню Наталія Зимак-Закутня очолює з 2017 року. Раніше лікарка завідувала медико-генетичною консультацією Хмельницького міського перинатального центру. Нині під її керівництвом працює 650 працівників, і всі долучилися до волонтерського руху під час війни: плели маскувальні сітки для військових, готували їжу, передавали медикаменти. З часу повномасштабного вторгнення лікарня працює у режимі 24/7, тут сотні дітей з окупованих регіонів отримали   висококваліфіковане лікування і  любов небайдужих сердець. Лікарня стала й своєрідним  волонтерським хабом міжнародної гуманітарної допомоги. Саме дитяча лікарня почала першою приймати на роботу медиків переселенців. І жодного дня тут не припиняється активна наукова діяльність, лікарі закладу постійно беруть участь у міжнародних семінарах та  конференціях.  Генетик Наталія Зимак-Закутня   є організатором, ініціатором створення широких  професійних міжнародних  контактів, бо переконана, що сучасна європейська Україна повинна мати медицину найвищого рівня, особливо ті її галузі, які стосуються найважливішого – охорони здоров’я юних українців.

Важливо, що держава відзначає медиків не тільки в мирний час. Під час війни це надзвичайно важливо, тому що це  –  номінація за заслуги в захисті Вітчизни, в служінні оборони країни. Серед нагороджених дуже багато військових медиків і тих медичних працівників і лікарів, які працюють саме для справи захисту країни, яким притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості, та які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров’я, благодійній та громадській діяльності.

Тетяна Руса.

 

Back to top button