Хмельницькі гвардійці провели урок мужності

З нагоди Дня захисників та захисниць України військовослужбовці Хмельницького підрозділу Національної гвардії провели урок мужності для учнів однієї з міських шкіл.

Гвардійці розповідали молодому поколінню про важливі завдання Національної гвардії України та підкреслили важливість патріотичного виховання. Про це йдеться у повідомленні департаменту освіти і науки міської ради.

Військовослужбовці розповідали про щоденну службу, про основні завдання підрозділу, серед яких захист мирного населення та участь у бойових діях, охорона громадського порядку, оборона стратегічних об’єктів. “Ми проводимо ці уроки, щоб молодь розуміла, наскільки важливо бути готовим захищати свою Батьківщину. Патріотичне виховання починається з дитинства, і наш обов’язок — донести до дітей, що кожен з нас може зробити свій внесок у зміцнення безпеки та миру в Україні”, — наголосив гвардієць Сергій Сокирник.

Діти мали можливість поставити багато запитань про службу, які стосувалися не лише бойових завдань, а й щоденного життя військових. “Дітям дуже сподобалось, як гвардійці розповідали про свою службу. Вони справжні герої, які захищають нас щодня. Дуже важливо чути від дітей, що вони також хочуть бути таким відважними, коли виростуть”, — розповіла заступниця директора з навчально-виховної роботи пані Лілія.

Урок мужності став ще однією нагодою для гвардійців поділитися своїм досвідом і продемонструвати, що сила і відвага є не тільки на полі бою, але й у щоденній службі задля миру та безпеки.

Ольга Озерна

Back to top button