Хмельницькі комунальники рятують від спеки магістральні дороги міста

Спека набирає обертів. За прогнозом Укргідрометцентру, другий місяць літа  в  Хмельницькому, як і в Україні, буде жарким. Стовпчик термометра підніметься вище +30 градусів. Щодо опадів, то в липні їх буде небагато. За словами синоптиків ймовірно дощитеме  лише з 6-го по 10 липня. На декілька градусів  знизиться температура повітря в середині місяця, а наприкінці місяця знову повернеться спека.

Від аномально високої температури містяни рятуються кондиціонерами, вентеляторами, холодними напоями, морозивом, купанням у басейнах та  в Південному Бузі. А ось комунальники почали рятувати від спеки магістральні дороги міста, поливаючи їх водою.  За словами виконувача обов’язків директора КП БРЕД Володимира Шваєнка, це  запобігає передчасній деформації асфальтобетонного покриття, особливо на дорогах з інтенсивним рухом автотранспорту, а також позитивно впливає на екологічну ситуацію в місті, суттєво зменшуючи випари шкідливих речовин від гарячого асфальтобетону в повітря. Зараз містом курсує дві поливальні машини.

«При температурі повітря вище 28 0С ми поливаємо головні дороги міста, особливу увагу приділяємо тим, по яких курсує громадський транспорт. Це дозволяє знизити температуру асфальту і тим самим зменшити його деформацію»,  – зазначив Володимир Шваєнко.

Ольга Сєргєєва

Back to top button