Хмельницькі волонтери оголосили збір коштів на виготовлення кровоспинного препарату «Кровоспас», який рятує життя бійцям на передовій

 

Хмельницькі волонтери оголосили збір на виготовлення кровоспинного препарату «Кровоспас» , який рятує життя бійцям на передовій. Остаточна сума – 1 мільйон 500 тисяч гривень.

Бахмут, Курахове, Лиман, Куп’янськ, Дворічна, Херсон –у важких боях на цих найгарячіших ділянках фронту  щодня   жертвують життям і здоров’ям наші герої, які наближають перемогу, ціна якої надвисока..  Критична кровотеча внаслідок поранень, втрата крові через несвоєчасну медичну допомогу – одні з основних причин смерті військових на фронті. Тому своєчасна допомога у критичних ситуаціях рятує життя, збільшує шанси на виживання.

«Кровоспас»  –  це волонтерський проєкт, який існує завдяки донатам, – йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці БФ «Волонтери Поділля». – Завдяки грошовим пожертвам ми маємо можливість донатити і частково покрити витрати на виготовлення кровоспинного препаратуза стандартами НАТО, який безкоштовно український виробник передає для ЗСУ».

За минулий рік українські медики виготовили понад 1 млн. упаковок гемостатичних бинтів, які передали військовим. Такі  бинти раніше були  лише американського і британського виробництва. За дуже високою ціною. Їхня вартість  – понад 50 доларів. Волонтери намагалися їх купляти ще з 2014 року. У 2016 році українські хіміки та та патофізіологи розробили спеціальний бинт, що зупиняє кровотечу – «Кровоспас». Алеспанлейс, який є основою гемостатичних бинтів та серветок , закуповуються за кордоном, тому потрібні кошти для його придбання.

Тому проєкт «Кровоспас» став всеукраїнським, і до нього приєднались хмельницькі волонтери . Спільними зусиллями на сьогодні  українці зібрали  майже 800 тисяч гривень, тобто  понад половину необхідної суми.  І у  цій сумі є частка хмельничан. І  акція триває .

До речі, гемостатичні бинти рятують життя не лише бійців, а й їхніх чотирилапих помічників¸ які працюють разом з саперами та рятувальниками.  «Кровоспас»  допоміг рятувальникам кінологічного загону “Антарєс”, які допомагали шукати людей під завалами будинку у Дніпрі, в який потрапила ворожа ракета, і чотирилапі пошуковці отримали поранення.

Необхідні реквізити для надсилання добродійних пожертв на фейсбук-сторінці БФ «Волонтери Поділля».

Тетяна Руса.

 

Back to top button