Хмельницькі волонтери просять містян долучатися до плетіння маскувальних сіток

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави,  волонтерська спільнота  “Захист”  виготовила для потреб фронту майже дві тисячі   маскувальних сіток та «кікімор». В перші місяці, коли багато підприємств припинили свою діяльність, містяни масово йшли допомагати волонтерам. Сьогодні ж для плетіння маскувальних сіток рук бракує. Здебільшого цією роботою зараз  займаються пенсіонери. Є люди, які приходять на підмогу після роботи, але їх не так багато. Відтак волонтери кличуть хмельничан активніше долучатися до цієї надзвичайно потрібної справи. Кажуть, робота  посильна для всіх: одні можуть нарізати стрічки, а інші вплітають їх в сітку. А коли розумієш, що навіть одна маскувальна сітка може зберегти життя не одному нашому захиснику, працювати ще легше.

Нещодавно волонтери отримали замовлення від армійців на кілька десятків  захисних полотен. На фронті вони  потрібні завжди, і багато, адже сьогоднішня реальна довжина фронту з окопами, небезпечними «переходами», вогневими  точками, спостережними пунктами, капонірами з технікою, дуже велика. Так само багато місць, де згрупована техніка і озброєння, місць, де знаходиться забезпечення, і ще десятки варіантів «де треба».

Матеріалу не бракує, кажуть волонтери. Його постійно постачають підприємці зі швейних цехів. Бракує рук, адже на виготовлення однієї маскувальної сітки середніх розмірів, йде два дні. Так само на один маскувальний костюм. А вони потрібні вже.

« Військовий  розповідав, що вони накрили сіткою бойову техніку і коли повз проїжджала колона ворога, вони її не помітили. Чим більше буде таких сіток, тим більше ми зможемо зберегти життя хлопців , їхню техніку», –  каже волонтер Олександр Гідора і закликає хмельничан приходити і долучатися.

Волонтерське об’єднання «Захист»  знаходиться на Кам’янецькій 76,  в приміщенні колишнього пологового будинку.

Ольга Сєргєєва

 

Back to top button