Хмельницькі волонтери відправили на фронт чергову партію допомоги

З початку  повномасштабного вторгнення волонтери БФ «Волонтери Поділля» доставили на фронт  десятки автомобілів  та мікроавтобусів і тонни волонтерських  вантажів. Ця техніка дозволяє швидко рухатися по бездоріжжю, перевозити  бійців, зброю або ж екстрено транспортувати пораненого.

Днями  волонтери з Хмельницького    на передову  вирушив ще один  автомобіль  Volksvagen Transporter Т 5.

« Завдяки вашій допомозі ми змогли купити та передати на передову ще один автомобіль Volksvagen Transporter Т 5. Автомобіль був яскраво жовтий. Ремонтна бригада автоцентру  Лига-2 його безкоштовно пофарбувала та привела до ладу. Попереду фарбування ще 3-х авто, які приїхали з Німеччини. Працюємо далі»,  –  написали волонтери на своїй сторінці у Фейсбук.

 

Щодня допомагає підрозділам  ЗСУ, ТрО, добровольців й  громадська організація “Захист  –  об’єднання волонтерів”.  Хмеьничани  проводять навчальні курси, плетуть маскувальні сітки, формують сухпайки, готують м’ясні консерви, енергетичні батончики, ліплять вареники, майструють протитанкові “їжаки” та багато іншого. А ремонтні волонтерські бригади за цей час  відремонтувала і відправила на фронт десятки автомобілів.

 

Нещодавно  чергове повідомлення з’явилося на фейсбук-сторінці  волонтерського об’єднання, в якому повідомлялось, що «…чергова поїздка на схід завершилась повним успіхом! Передали закуплені по заявках бійців речі, передали смаколики і передали ще одне авто . Дякуємо усім нашим помічникам, людям , які самовіддано та невтомно вже який місяць поспіль , допомагають нам збирати найнеобхідніше для захисників!».

Активно працює в «Захисті»  і його  підрозділ  –  ГО «Мистецька сотня «Гайдамаки», члени якого митці, які під час благодійних концертів,переважно просто неба, збирають кошти для потреб  бійців ЗСУ, тероборони, насамперед  хмельницьких підрозділів, доставляють придбане на передову і передають з рук в руки. Працюють без перепочинку, і зараз  «Гайдамаки» знову в дорозі. Як написала на своїй сторінці у «Фейсбуку» волонтерка, співачка Марина Українець, «Гайдамаки»  знову везуть на фронт посилки  і гуманітарні вантажі, а також черговий  відремонтований автомобіль.

Про те, що авто на передовій вкрай потрібні, але швидко виходять з ладу,  бо,  по суті, є розхідним матеріалом, адже можуть виходити з ладу кожної миті у момент бою чи обстрілу, уже не раз розповідав  на своїй сторінці  у Фейсбук міський голова Олександр Симчищин, який  особисто не раз виїжджав на передову  у складі волонтерської груп. Неодноразово  інформує міський голова  і  проте, що  вкрай потрібні ремонтні бригади, які оперативно і якісно можуть лагодити автомобілі для армійців. « Готуємо ще три буси Volkswagen T5 для нашого війська. Ця ремонтна бригада майстрів підготувала вже кілька десятків різних автомобілів для фронту! Хлопці працюють і вдень і вночі. Працюємо далі…» 

У даний час волонтери активно  готують автомобілі для хмельницької 106-ої бригади ТрО, яка перебуває у складі оперативного командування «Захід».

«Цей підрозділ з березня місяця виконує бойові завдання у Донецькій області. Разом з 95-тою бригадою десантників відбивали атаку орків і тримають фронт сьогодні…», – написала  голова ГО «Захист» – об’єднання волонтерів» Катерина Луцик на своїй сторінці у соцмережі. Саме цій бригаді потрібна допомога у ремонті трьох кросоверів, які свого часу були придбані волонтерами та поставлені на облік у військовій частині. Виконуючи завдання безпосередньо у зоні бойових дій ці позашляховики вийшли з ладу. Наразі автомобілі перебувають у Хмельницькому, де за ремонт взялися майстри місцевої станції техобслуговування. У всіх авто потрібен капремонт ходових частин, одна потребує заміни двигуна, дві – заміни скла.

«На даний момент спільними зусиллями ми зібрали 10 590 гривень та 50 доларів зі 120 тисяч гривень… Друзі, завдяки нашій єдності та небайдужості  наші хлопці  тримають оборону 135 днів! І саме завдяки кожному з вас ми забезпечуємо українських військових. Це наш спільний вклад у перемогу та знищення загарбників, – зазначає Катерина Луцик і закликає містян приєднуватись до їхньої волонтерської армії.

Вікторія Катрич

Back to top button