Хмельницькі волонтери відправили на передову черговий позашляховик

Днями чергову автівку, цього разу VolksvagenTransporter T5, хмельницькі волонтери відправили  на передову бійцям підрозділу  ССО,в якому  служать наші земляки.  Разом із новим позашляховиком  «Волонтерською поштою» доставлені  також продукти та різдвяні подарунки.

«Кожного дня ми отримуємо запити на автомобілі. Кожен запит перевіряємо, уточняємо, ставимо в чергу, шукаємо можливість закрити. Час – найбільший наш ворог, бо іноді з моменту отримання запиту до його реалізації може пройти місяць, а це дуже багато в умовах війни.

Все працює в порядку пріоритетності. Ми маємо досвід роботи з військовими понад 9 років, і ми навчилися безкомпромісно визначати цей порядок. Запит  –  це лист від частини з підписом командира. Лише так працюємо, –  повідомив волонтер БФ «Волонтери Поділля» Віталій Підгайчук. –  Всі автомобілі, які ми купуємо, проходять технічний огляд, точковий ремонт, заміну запчастин, переоснащення в разі необхідності, фарбування. Обов’язково разом з ключами ми передаємо набір комплектуючих (компресор, вогнегасник, інструменти тощо). Після отримання фотозвіту публікуємо дописи у соціальних мережах. Завжди це робимо не в режимі реального часу, адже безпека наших захисників –  це наш пріоритет. Маємо за правило приховувати обличчя військових, навіть тоді, коли вони не заперечують щодо висвітлення. Так ми турбуємося про безпеку і закликаємо інших волонтерів це робити. Також ми вдячні кожному, хто робить внески у допомогу ЗСУ, бо завдяки зібраним коштам ми закриваємо запити наших військових і  продовжуємо їх приймати, бо знаємо, що зможемо їх закрити».

 

Різдвяні свята волонтери також провели з  нашими  захисниками на сході. «Привезли «Волонтерською поштою» повний бус посилок, амуніції, ліків та інших корисних речей, але  найбільше хлопці раділи смаколикам та малюнкам від дітей. Понад 30 коробок, які були дбайливо запаковані дітками, були доставлені  на передову. А ще ми наколядували для наших хлопців майже 26 тисяч гривень на тепловізор. Наші волонтери вже понад 10 років  колядують в оселях хмельничан та приміських селах. Але так трепетно, як цього разу, ще не було ніколи! Дякуємо за ваші сльози радості і розчулення, за посмішки дітей, за те, як привітно ви зустрічали нас у своїх домівках і передавали кошти та посилки для наших воїнів».

Також  БФ «Волонтери Поділля» відзвітував за  благодійні ярмарки, які відбувалися в 2022 році. За 5 ярмарків зібрано понад 400 тисяч гривень, у благодійних акціях взяли участь майже 100 майстрів та підприємців. Нині волонтери готуються до нового ярмарку для допомоги нашим героям на фронті і закликають всіх небайдужих долучитись до збору коштів.

Тетяна Руса.

 

Back to top button