Хмельницький міськрайонний суд відмовив прокуратурі у клопотанні про взяття під варту іподиякона, який у храмі побив військового

Хмельницький міськрайонний суд  обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання священнослужителю упцмп  Ігорю Слободяну, якого обвинувачують у побитті  військовослужбовця у Покровському кафедральному соборі. Про це повідомила прес-службу Хмельницької обласної прокуратури.

Відомо, що після інциденту поліція оголосила  іподиякона в розшук, оскільки він не з’являвся  до органів слідства і не перебував за місцем проживання. Про це йшлося в розділі  «Розшук» на  сайті МВС в категорії «особа, яка переховується від органів досудового розслідування». В свою чергу адвокат обвинуваченого Роман Косюк заперенчив  доводи державного обвинувачення, зазначивши, що його підзахисний  знаходився вдома і в суд з’явився добровільно.

Нагадаємо, 2 квітня  в  Покровському кафедральному соборі попи в рясах накинулися з кулаками на українського захисника, заламували  йому руки, копали ногами і при цьому висловлювались  брутальними словами на адресу військового. Після оприлюдненого відео, поліція відкрили  відносно священників кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Хмельничани засудили ганебний вчинок іподиякона та інших  попів мп, а   громада кафедрального собору проголосувала за перехід в ПЦУ.  В свою чергу депутати Хмельницької міської ради у вівторок, 4 квітня, на позачерговій сесії припинили право користування земельною ділянкою всім релігійним організаціям в громаді, що належать до РПЦ/УПЦ московського патріархату.

Ольга Сєргєєва

Back to top button