Хмельницький за півроку на відреставрованому колесі огляду заробив майже 2,5 мільна гривень

Збудований у  середині 80-их атракціон «Колесо огляду», останні десять років через зношеність та аварійний стан, лише наводило жах на відвідувачів центрального парку міста. Коли ж два роки тому влада міста взялася за його реконструкцію, зявилося чимало скептиків, які  казали, що витрачати бюджетні кошти на атракціон не варто. Мовляв, є нагальніші потреби.  Дехто був переконаний, що та заржавіла купа металобрухту вже  не підлягає відновленню і реконструкція атракціону  – о марна справа.  Щоправда переважна більшість хмельничан  сприйняли цю ініціативу влади міста  схвально, адже  в Хмельницькому практично немає оглядового майданчика, з якого можна  побачити місто з висоти пташиного польоту.  Тож після завершення усіх реставраційних робіт біля колеса, починаючи з травня цього року, вишиковувалися черги  містян та переселенців,  які хотіли  разом зі своїми дітьми  отримати позитивні емоції, яких усім так бракувало. Особливо колесо вабило хмельничан і гостей міста ввечері, коли на двадцятьох його променях, а також на зовнішньому та внутрішньому колах,  вмикалася  ілюмінація.  Тоді комунальники  прогнозували,  що вкладені в ремонт та реконструкцію  атракціону  понад 4 мільйони гривень, окупляться місту за 3-4 роки, але  економічний прогноз перевершив сподівання.

«По закінченню жовтня можна підвести підсумки роботи нашого колеса огляду в парку.Отож, атракціон пропрацював шість місяців, прийняв майже 45000 відвідувачів. І найголовніше  –  за цей час приніс дохід комунальному підприємству в розмірі   2 200 000 грн, що більше ніж 50% витрачених на реконструкцію коштів у попередні роки. Комунальна власність може приносити гроші», – поділився результатами  заступник міського голови, начальник департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Зараз колесо огляду на відпочинку. Планується, що після зимового періоду атракціон  відновить свою роботу в квітні наступного року.

Нагадаємо, ремонтували атракціон  «Колесо огляду» понад два роки, починаючи з 2020-го,  надаючи йому сучасного комфортного вигляду і суворо дотримуючись   усіх вимог безпеки. Окрім  нових кабінок, які обійшлися місту в один мільйон гривень, на атракіоні вствановили  потужний двигун, замінили троси, встановили   систему аварійного гальмування , оздобили колесо ілюмінацією та упорядкували територію  навколо.

Ольга Сєргєєва

Back to top button