І досвід, і економія коштів: У Хмельницькому відкрили навчально-виробничу майстерню, де старшокурсники ВПУ ремонтуватимуть старі тролейбуси

На базі Хмельницького КП “Електротранс” відкрили навчально-виробничу ділянку з підготовки кваліфікованих робітників за професією “Рихтувальник кузовів”. Про це на своїй сторінці у соцмережі фейсбук повідомив заступник міського голови Микола Ваврищук. За  словами посадовця, створена вона спільно з ВПУ №11, де професію рехтувальника та електрозварювальника опановують 120 учнів .

Для підприємства це прекрасна можливість забезпечити себе помічниками для модернізації тролейбусного парку. А для здобувачів навчального закладу ВПУ №11 –  унікальна нагода отримати необхідні вміння та навички в умовах реального виробництва. На даній дільниці плануємо оновлювати старий рухомий склад. Це процес, який дозволить нам проводити капітальні ремонти кількох тролейбусів в рік і продовжувати їх термін експлуатації на 10-15 років”, – зазначив Микола Ваврищук.

Сучасним устаткуванням  навчально-виробничу дільнку  забезпечило КП «Едектротранс». Тут у дві зміни під наглядом майстрів працюватиме 15 учнів. За словами директора навчального закладу Василя  Салізара, для студентів – це гарна практика та заробітку, а для бюджету міста суттєва економія, адже в середньому ремонт одного  тролейбуса  коштує мільйон гривень.

Нагадаємо,з 2016 року Хмельницький придбав 32 нові тролейбуси і  ще шість  комунальне підприємство капітально відремонтувало.

«Завдання стоїть повінстю оновити існуючий тролейбусний парк і наростити   кількість тролейбусів до того, щоб «Електротрас» домінував на ринку пасажирських перевезень і випускав на маршрути не 55-60 машин, як то було у 2015 році, не 75 як зараз, а 120», –  зазначив міський голова Олександр  Симчишин.

Ольга Сєргєєва

Back to top button