Майже сім мільйонів для Сил оборони

Таке пріоритетне рішення чергового засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради, під час якого було розглянуто і проголосовано 106 питань порядку денного, зокрема заслухано звіт про завершення опалювального сезону 2023-2024 років.

Засідання виконкому у розширеному форматі міський голова Олександр Симчишин розпочав із передачі 40 дронів колишньому своєму раднику Тарасу Бойцеруку для його бойового підрозділу. Прямо із сесійної зали Тарас Бойцерук відправився на позиції до побратимів із безпілотниками від колег. Дрони придбали за донати і перераховані одноденні заробітки працівників структурних підрозділів міської ради і комунальних підприємств у сумі понад 387 тисяч гривень. На сьогодні 170 наших комунальників воюють, багато наших колег зі структурних підрозділів міської ради, освітніх, медичних, культурних установ також на фронті, і тут дуже важливо, щоб ми про них турбувалися, — сказав Олександр Симчишин. — Буквально позавчора передав “мавіка” нашому колезі, який нині воює у 82-й бригаді. Про кожного з них маємо знати і проводити максимальні збори позабюджетні, тому що потреби на передовій постійно зростають. Маємо допомагати, донатити постійно”. “Дрони — це те, на чому зараз тримається фронт, — сказав Тарас Бойцерук, приймаючи безпілотники, — Надіюся, ми використаємо їх максимально корисно і надішлемо відеозвіт про нашу роботу”.

Після передачі безпілотників учасники розширеного засідання прослухали звіт заступника міського голови, директора департаменту інфраструктури Василя Новачка про підсумки опалювального сезону в громаді. І хоча опалювальний сезон комунальники витримали, попри ворожі терористичні атаки, і не допускали збоїв у роботі мереж та систем, все ж сезон був важким, оскільки не все заплановане фінансування вдалося отримати, адже пріоритет бюджету — допомога Силам оборони.

Власне першим питанням другої частини засідання виконкому було вже традиційне — виділення коштів на ЗСУ. “Передали з комунальної власності військовим підрозділам майна (дрони, коптери, запчастини) на майже 7 млн грн”, — каже міський голова. У переліку соціальних питань — підтримка пільгових категорій. “Виділили одноразову матеріальну допомогу для мешканців громади. Це 544 мешканці на понад 4 млн 800 тис.грн. Серед них — три члени родин полеглих на війні (80 тис. грн), 145 поранених військових на реабілітацію (1 млн 600 тис. грн), 6 домогосподарств, які зазнали пошкоджень під час терористичної атаки (200 тис. грн), 15 родин полонених або безвісти зниклих (810 тис. грн), 235 діючих чи демобілізованих військових (1 млн 200 тис. грн). Прийняли традиційне рішення про пільгу на оплату комунальних послуг для 497 членів родин загиблих. 147 ліквідаторів аварії на ЧАЕС також отримуватимуть пільги на комунальні послуги. Прийняли рішення про оздоровлення дітей у 2024 році. Визначили шість головних об’єктів для проведення оздоровлення. Мета – оздоровити близько 4 тисяч дітей”, — зазначив міський голова.

Члени виконкому також проголосували за доповнення матеріального резерву громади на випадок терористичних атак. 

Прокоментував міський голова й підсумки минулого осінньо-зимового періоду, визначивши його як доволі успішний. Всі послуги надавалися вчасно та якісно. Готуємося до нового опалювального періоду, зазначив Олександр Симчишин. Щодо підсумків фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств і установ за 2023 рік, то, зважаючи на умови війни, ситуація в комунальному господарстві та діяльності підприємств задовільна. “Будуть вжиті і дисциплінарні заходи, і кадрові рішення. Керівники отримали низку доручень та завдань”, — підсумував міський голова.

Тетяна Слободянюк

Back to top button