Мистецтво об’єднує: картини юних хмельничан вразили поляків

Фінансова та моральна підтримка не єдиний прояв солідарності, приязного та людяного ставлення поляків до українців, яке вони продемонстрували з першого дня масштабного і вторгнення росії в Україну. Хоча й завжди всебічно підтримувала європейські та євроатлантичні прагнення нашої Держави та в її протистоянні з росією.

Поляки першими почали приймати українських біженців, і сьогодні країна вже прихистила понад 2 мільйони біженців. Сьогодні польські друзі відправляють нам тоннами гуманітарну допомогу, зброю, вживають активних заходів для посилення режиму санкцій проти рф та вже почала розслідувати злочини росії проти українців.

Хмельницький особисто відчуває підтримку Польщі, особливо ту, яка відбувається на рівні польського міста-побратима Чеханова, на рівні простих людей, які щиро і з розумінням ставляться до біди, яка скоїлась в нас у зв’язку з брутальною війною, яку розпочала росія.

Аби вкотре привернути увагу світу до тих звірств, які чинять російські фашисти в Україні, підняти дух і людей, і армійців, вселити віру в Перемогу України та водночас популяризувати українське мистецтво та традиції, польські друзі під відкритим небом Чеханова розгорнули виставку художніх робіт учнів та викладачів хмельницьких мистецьких шкіл. На ній представлені численні фото художніх робіт у різних техніках та видах образотворчого мистецтва: кераміка, живопис, вишивка, витинанка, писанкарство, іконопис тощо. Ініціаторами цього проєкту виступили культурно-освітній центр у місті Чеханові на чолі з Магдою Яблонською та управління культури і туризму Хмельницької міської ради.

«Дякуємо всім серцем, ми з вами думками, посилаємо багато сонця, надії та спокою», — побажала куратор виставки пані Магда та вся команда Чеханівського центру. А ще друзі з польського міста-побратима надіслали відеозвернення, у якому українською мовою висловлюють підтримку хмельничанам та усьому українському народу від жителів Чеханова та польського народу.

Виставка триватиме до 18 квітня.

Євген Ковтун

Back to top button