На хмельницькому міському пляжі помітили «Пінгвіна»

Ми так чекали літа. І хоча цього року воно не буде аномально жарким, все ж нагріємось після важкої зими. Принаймні синоптики прогнозують, що перший місяць літа буде типовим літнім місяцем, проте температура повітря очікується на 2 °С нижче за середні показники за останні десять років. Буде кілька дощових днів, проте загалом багато опадів синоптики не прогнозують. Температура повітря коливатиметься від +15 °С до +27 °С. Липень буде трішки теплішим за червень, проте більш прохолодним, ніж минулого року. Водночас місяць принесе з собою суху та переважно сонячну погоду з незначною кількістю опадів.Температура коливатиметься від 16 °С до 28 °С тепла. На початку місяця можна очікувати незначні дощі. Серпень очікується дуже стабільним і посушливим, при цьому висока температура повітря може зберігатися аж до кінця місяця. Опади прогнозують тільки на один день наприкінці місяця. Температура в третьому місяці літа прогнозується від 12 °С до 29 °С тепла. Відтак пляжний сезон  стартував і міський пляж вже приймає своїх перших відвідувачів. Управління з питань екології та контролю за благоустроєм повідомляє, що за результатами лабораторних досліджень показники якості води по мікробіологічних показниках відповідають санітарно-гігієнічним вимогам та свідчать про безпечність користування водним об’єктом  для купання. Відповідає вимогам Державних санітарних правил і  й вода  у питному фонтанчику, який розташований розташованому на території пляжу.

А головне те, що пісок на березі Південного Бугу  цього пляжного сезону буде м’який і чистий. Задля цього  КП «Парки і сквери» придбало для прибирання пляжу причепну машину «Пінгвін». ЇЇ вартість 435 тисяч гривень Кошти виділені з бюджету громади  відповідно до Програми підтримки і розвитку комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького», яка розрахована на 2023-2027 роки.

Нова техніка  з високою ефективністю здатна  очищувати як сухий, так і вологий пісок від різних видів забруднень: мушлі, недопалків, кришок, пляшок, битого скла, каміння, невеликих гілок, водорості та інших  видів сміття. Окрім цього в процесі очищення пісок насичується повітрям і відновлює свої сипучі властивості.

Вперше  містяни побачили  «Пінгвіна»  на пляжі 24 травня. Результат очевидний.

Ольга Сєргєєва

 

 

Back to top button