Навіть найлютіший вірус відступає

І грип, і коронавірус поступово перестають лютувати. У Хмельницькій області циркулює вірус грипу А та грипу В. Що ж стосується коронавірусу, то на Хмельниччині виявлено вірус SARS-CoV-2 Дженні, що є субваріантом Омікрону, та новий субваріант вірусу BA.2.86 під назвою Pirola.

За даними ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”, хворіють переважно люди середнього та старшого віку. З 26 лютого по 3 березня на грип, гострі респіраторно-вірусні інфекції та COVID-19 в області захворіли 6 494 осіб, у тому числі на COVID-19 — 140 осіб. Госпіталізовано було 268 осіб, з них — 56 із COVID-19.

У порівнянні з попереднім тижнем кількість нових виявлених хворих знизилася майже на 500 осіб. Також менше хворих було госпіталізовано.

За словами Оксани Піддубної, головного лікаря КП “Хмельницька інфекційна лікарня”, за два місяці 2024 року до медичного закладу було госпіталізовано 225 пацієнтів з коронавірусною хворобою. З них — 95 жителів обласного центру, в тому числі 27 дітей. У відділенні інтенсивної терапії лікування отримали 12 хмельничан (всього пацієнтів було 44). З початку року від COVID-19 у лікарні померло 10 пацієнтів, з них — 1 мешканець Хмельницького.

З грипом в інфекційній лікарні за цей період лікувалося 148 пацієнтів, 118 з них — жителі міста. Грип спричинив один летальний випадок.

Аби вберегтися від небезпечних вірусів, фахівці радять щеплення. Вакцина у Хмельницькій області і від грипу, і від COVID-19 є в достатній кількості. Загалом по області за минулий тиждень вакцинувалося 109 осіб, зокрема, від коронавірусу — 47. Незважаючи на зниження рівня захворюваності, варто і далі дотримуватись простих профілактичних заходів: носити маски, не перебувати у місцях масового скупчення людей, повноцінно харчуватися тощо.
Катерина Матвійчук

Back to top button