Нове добровольче військове формування створили в Хмельницькій тергромаді

Різні за віком,за професіями та соціальним станом, але зі спільною метою  допомогти Україні здолати ворога і йти до перемоги.  Саме тому десятки хмельничан  добровільно стали в стрій нового  військового формування «Авангард». Більшість з них —  спортсмени та правоохоронці-пенсіонери, які мають гарну фізичну підготовку і вміють володіти зброєю.  Є й такі, які, будучи офіцерами запасу,  просилися  на фронт, але  потреби у їхніх  спеціальностях поки що не було. У складі новоствореного загону добровольці  набувають знань з тактики ведення бою та щоденно  проходять практичні заняття на полігоні.   Навчання проводять  ті, хто має за плечима   бойовий досвід або військову професію.

«Отримані навики шліфуємо всі разом. Хтось трішки більше в чомусь розбирається і один одного підтягуємо.  Таке у нас, можна сказати, братство, товариство», — каже боєць з позивним «Архітектор».  У взаємодії з штабами міста та області   бійці  новоствореного військового формування нестимуть службу на блокпостах та охоронятимуть інфраструктуру критичної сфери, а в разі потреби готові стати до лав Збройних Сил України.

За словами командира добровольчого формування Хмельницької міської тергромади №1 «Авангард» Сергія Вавринчука,  добровольчі загони не мають державного фінансування,  тому  створили  благодійний фонд,   на який вже надходять кошти і з України, і від друзів з-за кордону. Це дає змогу  покращувати матеріально-технічний стан  загону.

До слова,  з 21 березня  в Україні добровольці  офіційно матимуть  статус учасників бойових дій  з відповідними соціальними гарантіями.

«Добровольчі  формування формуються з командира. Як тільки офіційно призначений командир, далі він особисто  підписує контракти і формує підрозділ . З 24 березня Верховна Рала спростила цей порядок.  Є рішення, що усі добровольці  будуть підписувати контракт, який поширюватиметься на територію всієї  Хмельницької область», —   зазначив  заступник начальника штабу з організаційно-юридичної роботи Сергій Кондратюк.

«Все, що було до 24 лютого, насправді, втратило свій сенс. Сенс і зміст має сьогодні для нас з вам тільки   українське майбутнє.  Немає нічого найголовнішого за нашу з вами перемогу», —  з такими словами до новобранців    звернувся Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.  Після завершення усіх організаційно- юридичних процедур бійці новоствореного добровольчого формування  складуть присягу на вірність Україні.

Євген Ковтун 

Back to top button