Нове сучасне обладнання для хмельницької громади

КНП “Хмельницька міська лікарня” може радіти новому сучасному придбанню. Відтепер у медичному закладі громади є гольмієвий лазер. Це сучасний, потужний медичний інструмент Quanta System Litho, який використовується для літотрипсії (дроблення) каменів в нирках та сечоводах, має високу ефективність та точність, що забезпечує надійність лікування та зменшує тривалість перебування в стаціонарі. Лазерна енергія гольмієвого лазера дозволяє швидко зруйнувати камені в сечовивідних шляхах без пошкодження навколишніх тканин, тому є “золотим стандартом” лікування сечокам’яної хвороби. Лікарня, отримавши таке сучасне обладнання, зможе залучити більшу кількість пацієнтів та забезпечити європейський рівень лікування, без відкритого операційного втручання, з меншими ризиками та ускладненнями. Вартість медичного обладнання склала 3,7 млн грн.

Крім того, на базі міської поліклініки №4 відкрили сучасний кабінет діабетичної стопи. Пацієнти з електронним направленням лікаря-хірурга або судинного хірурга можуть отримати необхідну консультативно-діагностичну та профілактичну допомогу. Також у кабінеті можна провести вимірювання всіх видів чутливості на стопах та визначити показники кровотоку, що дозоляє визначити тип ураження ніг і вибрати необхідне лікування. Спеціалісти оцінюють стан кровопостачання ніг пацієнтів, діагностують порушення опорно-рухового апарату. Запис проводиться через контакт-центр (тел. 0800-202-103).

“Загалом минулоріч придбали різноманітного медичного обладнання на 75 млн. грн. Це система ендоскопічної візуалізації в комплекті — 6,9 млн грн; лазерна літотрипсійна система — 3,7 млн грн; рентгенологічна діагностична система — 3,5 млн грн.
Частина обладнання використовується для лікування поранених військових”, — написав міський голова Олександр Симчишин на своїй сторінці у мережі Фейсбук.
Жанна Бойчук

Back to top button