Нові ліхтарі на міських вулицях

У міській територіальній громаді триває заміна старих вуличних ламп на LED фірми Philips. Сучасні ліхтарі споживають значно менше електроенергії, світять краще і довговічніші. Крім того, ними можна керувати дистанційно за допомогою гаджетів: слідкувати за їх режимом роботи та поломками.

Модернізація вуличного освітлення розпочалася до війни. Частину ліхтарів у місті вдалося замінити ще в попередні роки. Цьогоріч роботу продовжили.

Так, для КП “Міськсвітло” придбали 3800 сучасних світильників за 20 мільйонів бюджетних коштів. Тендер відбувся ще минулого року. На підприємстві розробили графік і з грудня минулого року розпочали заміну старих ліхтарів. Нині на найбільших вулицях у різних мікрорайонах міста встановили приблизно 2,5 тисячі світильників потужністю від 50 до 200 ват.

Заступник міського голови Василь Новачок так коментує новацію: “Замінивши заплановані 3800 старих ліхтарів, ми в середньому будемо споживати удвічі менше електроенергії, ніж споживали до цього. Це надзвичайно актуально нині, коли ми всі економимо електроенергію”.

Наразі мережа зовнішнього освітлення Хмельницької громади налічує понад 18 тисяч світлоточок, 20% із них вже оновили.

Жанна Бойчук

Back to top button