Оновлення для закладів освіти

У Хмельницькій громаді на понад 20 мільйонів гривень оновлено матеріально технічну базу освітніх закладів. Про це повідомив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Для очного навчання у закладах загальної середньої освіти та для перебування малят у дитячих садках до нового навчального року оснащені і підготовлені, згідно із держстандартами, укриття, у восьми закладах сховища перебувають на стадії спорудження, яке заплановано завершити до кінця 2024 року. Попри те, що пріоритетні видатки з бюджету громади спрямовані на підтримку Сил оборони, для освітньої галузі не врізано необхідне фінансування.

Зберегли фінансування на дитсадки (350-450 грн на кожного вихованця) і школи (250-350 грн на кожного учня), повдомив Олександр Симчишин. Купуємо і покращуємо навчальне обладнання. Зокрема: профільні кабінети (математика, географія, фізика, хімія, біологія, лінгафонні кабінети, STEM лабораторія) для 21 закладу освіти; Smartboard (інтерактивні панелі в комплекті) для 20 закладів освіти; комп`ютерну техніку кабінетів інформатики для 11 закладів; мультимедійне обладнання для трьох закладів; кухонне обладнання для двох закладів освіти; пральні машини для 21 закладу дошкільної освіти; підйомник для ліцею №8; поповнили бібліотеки шести закладів професійно-технічної освіти; мультимедійне обладнання для навчальних кабінетів 5-6 класів НУШ”.

Дефіцитом минулого року залишалися друковані підручники НУШ. Цього року, попри те, що рашисти знищили одну з найбільших друкарень України — Харківську, яка виконувала замовлення на друк шкільних підручників, вони цього року уже надходять до гімназій та ліцеїв.

Гарна новина на сьогодні! Отримали нові підручники для сьомих та п’ятих класів. Дякуємо авторам, видавництвам, перевізникам — усім, хто в такий нелегкий час працює задля Перемоги!”, — повідомила у соцмережах завідувачка бібліотеки ліцею №2 Валентина Яцюк.

Вікторія Катрич

Back to top button