Операційний блок за європейськими стандартами: в Хмельницькому військовому госпіталі за кошти платників податків облаштували ще одну операційну

Хмельницький військовий госпіталь  приймає поранених бійців з 2014 року.  З дня повномасштабного вторгнення робота тут  не припиняється ані на хвилину: заклад прийняв  сотні і силовиків, і військових. Хлопці  проходять через велику кількість операцій. Щодня медики закладу  оперують 10-15 військових.  Всі бойові травми  складні, оскільки ворог використовує весь спектр зброї, а тому  потребують мультидисциплінарного підходу за участі фахівців різних профілів: травматологів, офтальмологів, нейрохірургів. Допомагають хірурги інших медзакладів Хмельницького.  Інша половина — це повторні хірургічні обробки, які спрямовані на запобігання ускладненням. Двох операційних залів  не вистачало. Відтак виникла потреба у створенні  ще одного   операційного блоку. На його облаштування  з бюджету Хмельницької громади  було спрямовано 9 мільйонів гривень, і  за кілька місяців із старого приміщення зробили сучасний операційний блок.

«Відкрили повністю реконструйований операційний блок у травматології нашого військового шпиталю. Це сучасний операційний блок, обладнаний за європейськими стандартами, комфортний і для медика, і для пацієнта. Крім того, для усього корпусу ми забезпечили альтернативне електропостачання. Побудували підстанцію, зробили нову вентиляцію з кондиціонуванням», — розповів міський голова Олександр Симчишин.

За кошти платників податків придбали для військового госпіталю й  сучасне медичне обладнання.  Купити  портативний рентген  для видалення металевих уламків та відновлення кісток допомогли волонтери.

За словами начальника травматологічного відділення Андрія Щудляка, в новому операційному блоці  проводитимуться  ендо-, відеоскопічні оперативні втручання на суглобах колінних, плечових, гомілкоступневих, а також тут відбуватиметься заміна методу фіксації та хірургічні обробки ран. «Обладнання, яке тут є, дає нам можливість це робити швидко та ефективно», — каже лікар.

Ольга Сєргєєва

 

Back to top button