Паркуйте автомобіль правильно

Автомобілі, припарковані на зелених зонах, клумбах, тротуарах, – це порушення законодавства, неповага до інших, знецінення роботи комунальників, які доглядають за зеленими насадженнями.

Так, відповідно до пункту 15.10 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 р. №1306, зі змінами та доповненнями, стоянка транспортних засобів на газонах забороняється.

Згідно з правилами дорожнього руху газон — це ділянка однорідної території із дерновим покривом, який штучно створюється шляхом посіву і вирощування дерноутворювальних трав (переважно багаторічних злаків).

Управління з питань екології та контролю за благоустроєм Хмельницької міської ради нагадує, що відповідно до вимог п.7.2.2 Правил благоустрою Хмельницької міської територіальної громади заборонено паркування транспортних засобів на тротуарах, газонах, клумбах, зелених зонах з трав’яним покриттям та у не відведених для цього місцях.

Відповідно до вимог Правил, передбачено адміністративну відповідальність. Згідно з ст. 152 КупАП для фізичних осіб накладається штраф від 340 грн до 1360 грн, для юридичних осіб — від 850 грн. до 1700 грн відповідно.

Будь ласка, будьте свідомими, поважайте роботу тих, хто піклується про наше місто, паркуйте свої авто правильно у відведених для цього місцях.

Back to top button