Підготовка до опалювального сезону триває

Попри те, що надворі розпал літа та неабияка спека, МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” активно готується до майбутнього опалювального сезону. Тепловики проводять необхідні ремонти, готують обладнання котелень і теплопунктів для того, аби вчасно подавати тепло містянам узимку. Й активно звітують про свою роботу у соцмережах перед громадою.

Отож у процесі підготовки до нового опалювального сезону МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” за останні два минулі тижні виконували поточні та планові роботи.

Зокрема продовжується гідравлічне переналагоджування елеваторних вузлів споживачів теплової енергії двох котелень у Центральному та Південно-Західному мікрорайонів міста.

Триває реконструкція трьох котелень підприємства із заміною котлоагрегатів на нові. Виконуються роботи з обв’язування нових котлів трубопроводами теплоносія, газопостачання, димовідведення тощо.

Проводиться модернізація щитів автоматики керування шістьма котлами. Наразі триває капітальний ремонт двох котлоагрегатів із заміною їх внутрішніх трубопроводів (конвективних частин, екранних труб).

На двох когенераційних установках все ще триває поточний ремонт.

Проводились роботи з планового технічного обслуговування та ремонту обладнання понад 10 теплових пунктів, а також запущений в роботу 21 тепловий пункт.

У п’ятьох котельнях підприємства здійснювався поточний ремонт обладнання, зокрема котлів, димотягів, трубопроводів холодної та хімочищенної води, насосного парку тощо.

На теплових мережах триває активна фаза ремонтів. Зокрема на вул. Майборського та Панаса Мирного завершився поточний ремонт. Натомість продовжується капітальний ремонт теплових мереж із заміною труб на попередньо ізольовані, зокрема у різних етапах виконання (розкопування, демонтаж, монтаж, благоустрій, асфальтування тощо) роботи на дев’яти ділянках вул. Трембовецької, Завадського, Подільській, Міхновського, Зарічанській, Молодіжній, Шухевича, Перемоги.

Тепловики не лише виконували планові роботи, а й оперативно реагували на звернення споживачів, яких загалом надійшло підприємству 32: усували технологічні відхилення в роботі внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання, виконували ремонт внутрішньобудинкової системи опалення та гарячого водопостачання житлових будинків, що перебувають на обслуговуванні підприємства, надавали відповіді на звернення щодо проведення нарахувань за опалення та гаряче водопостачання.

Крім того, прийнято в експлуатацію 7 нових лічильників гарячої води та замінено 101 лічильник гарячої води, в яких закінчився термін чергової повірки.

Бригади робітників МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” працюють по всьому місту, щоб майбутній опалювальний сезон почався та пройшов успішно, а також дбають про енергетичну автономність об’єктів теплопостачання на випадок тривалих відключень електроенергії. Саме такий акцент робить міський голова Олександр Симчишин.

Жанна Бойчук

Back to top button