Підготовка до опалювального сезону в розпалі

Холод, темрява, свічки, генератори — слова, що у нинішніх реаліях війни в українців тісно асоціюються з опалювальним сезоном. Зима 2022-го досі навіює неприємні, а в декого й трагічні спогади…

Цьогоріч у березні кількома ракетними й дроновими ударами росіяни нанесли величезну шкоду енергетиці України, пошкодили кілька теплових та гідроелектростанцій, тож прийдешній опалювальний сезон в Україні може виявитися складним. Існує й ризик повторення росіянами масованих обстрілів критичної інфраструктури, яка й без того перебуває у доволі хиткому стані після російських терористичних атак.

Міське комунальне підприємство “Хмельницьктеплокомуненерго”, незважаючи на виклики війни, тільки-но завершивши опалювальний сезон 2023/2024, взялося за підготовку до нового. А про свою роботу тепловики активно звітують у соцмережах.

Так, за минулий тиждень тепловики виконували поточні та планові роботи. Зокрема, оперативно реагували на звернення споживачів, яких загалом надійшло підприємству 13, й усували технологічні відхилення в роботі внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання, проводили ремонти опалення та гарячого водопостачання житлових будинків, що перебувають на обслуговуванні підприємства. В експлуатацію прийняли шість нових лічильників гарячої води та замінили 57 лічильників гарячої води, в яких закінчився термін чергової повірки.

Наразі тривають масштабні роботи з реконструкції та модернізації чотирьох котелень підприємства. Комунальники проводять планове технічне обслуговування та ремонтують обладнання 12 теплових пунктів.

Крім того, здійснено поточний ремонт обладнання трьох котелень: водогрійних котлів, фільтра хімводоочищення, запірної арматури, системи подачі палива твердопаливних котлів. Чотири котли вже готові до технічного опосвідчення.

З метою покращення надання послуг з постачання гарячої води споживачам проводиться монтаж нового пластинчастого теплообмінника в центральному тепловому пункті на вул. Завадського. Виконаний поточний ремонт мереж гарячого водопостачання на двох ділянках вулиць Сковороди та Пулюя

.

Продовжується капітальний ремонт теплових мереж із заміною труб на попередньо ізольовані, зокрема на різних етапах виконання (розкопування, демонтаж, монтаж, благоустрій тощо) десять ділянок на вулицях Соборній, Старокостянтинівському шосе, Шухевича, Шевченка, Львівському шосе, Зарічанській, Сковороди, Міхновського, Пулюя, Тернопільській.

До справжніх холодів ще дуже далеко. Але вже нині слід думати, як пройдемо зиму — зі світлом та теплом чи ні. Утеплюймо свої оселі та вчасно оплачуймо комунальні послуги, щоб дати можливість тепловикам гідно підготуватись до зими. 

За матеріалами КП “Хмельницьктеплокомуненерго” підготувала Жанна Бойчук

Back to top button