Плюс ще 200 FPV-дронів

Хмельницька громада продовжує допомагати Силам оборони. На сьогодні пріоритетом залишається активізація постачання та власного виробництва ударних безпілотників та боєкомплектів для ЗСУ.

Хмельницька громада продовжує допомагати Силам оборони. На сьогодні пріоритетом залишається активізація постачання та власного виробництва ударних безпілотників та боєкомплектів для ЗСУ.

Хмельницька міська рада системно працює над тим, щоб постачати їх Силам оборони у якнайбільшій кількості. Вже від початку 2024 року від хмельницької громади у різні бойові підрозділи надійшло 1110 FPV-дронів різної копмлектації (7-ки, 10-ки і дрони з тепловізією) та 118 дороговартісних квадрокоптерів (MATRICE 30T, Mavic 3T Termal, AUTEL 4).

Від минулого випуску газети відбулися вже дві передачі по 100 штук вкомплектованих бандеропташок на замовлення військовиків. “Плюс ще 200 FPV-дронів для Сил оборони. Це понад 3,5 млн грн з міського бюджету. Дякую ще раз і ще раз платникам податків! Працюємо за основними напрямками допомоги війську: пряме фінансування військових частин на їхні потреби; придбання за кошти бюджету дронів, квадрокоптерів, антидронових комплексів тощо.

Тільки у січні-лютому придбали квадрокоптерів та FPV-дронів на понад 42,5 млн грн. Крім цього, військові частини купують необхідне обладнання самостійно за кошти, які ми їм виділяємо. Ще на 20 млн грн техніка і обладнання вже майже готові до передачі військовим. Додатково виділили 60 млн грн і виділятимемо далі, щоби максимально допомагати Силам оборони”, — написав міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук.

Також міський голова привітав із днем народження 19-й окремий стрілецький батальйон (19 ОСБ) — регулярний військовий підрозділ Сухопутних військ ЗСУ, створений 25 лютого 2022 року в Хмельницькому. Відтак тилове забезпечення батальйону постійно допомагають організовувати як органи місцевого самоврядування, так і волонтери. “Продовжуємо допомагати. Працюємо далі. Тримаймо стрій!”, — зазначив він, вітаючи стрільців.

Тетяна Руса

Back to top button