Погода дозволяє: у Хмельницькому вкладають тротуар та замінюють бордюри

До початку  повномасштабної війни у місті активно тривали ремонти тротуарів, прокладались нові, а існуючі  «омолоджувались»  сучасною бруківкою та комфортним плануванням, обрамленим  зеленими зонами та допоміжними конструкціями для зручності пішоходів.  На жаль, цього року оновлення пішохідних зон  довелося частково скоротити, тому що головними видатками  місцевого бюджету стали воєнні. І хоча капітальні ремонти відкладені на кращі часи,  тротуари все ж оновлюються  і набувають ошатного вигляду.

Нині триває ремонт тротуарної зони на  вулиці Староміській. Замість старого асфальтобетонного покриття, яке відслужило свій вік, вкладуть бруківку. За словами заступника  Хмельницького міського голови, директора департаменту інфраструктури Василя Новачка, оновлення зазнає пішохідна зона з двох боків проїжджої частини, від вулиці Кам’янецької до ЗОШ №1. Площа ділянки, яку збираються відремонтувати,  майже 1700 квадратних метрів.

«На цій ділянці ми торік  обладнали зелені притротуарні смуги, засіяли травичкою і посадили платани. Але там залишалися старі тротуари в незадовільному стані,  здебільшого пошкоджені через   заміну мережі. Тому ця ділянка потребувала нового покриття. Цього року, на жаль, ми значно зменшили обсяги  ремонтів тротуарів в місті. Але цей тротуар залишили в планових обсягах. Наразі  там вже демонтували старе  бетонне покриття і укладають бруківку»,  –  прокоментував заступник Хмельницького міського голови, директор департаменту інфраструктури Василь Новачок.

Бруківка буде двох кольорів: чорна та сіра. Чорну  комунальники кладуть там, де менше ходять люди, під будинками,  біля заїздів транспорту. Сіру –  в активній пішохідній зоні. Її ширина  3-3,5 метра.

Євген Ковтун

Back to top button