Поліцейські Вінниччини ліквідували масштабну ворожу ботоферму

У Вінниці запроданці  поширювали пропаганду на користь росії, створивши за інструкцією кремлівських терористів, ботоферму.  Аби вислужитись перед ворогом і отримати з рук вбивць гроші, плюгаві стерв’ятники створили понад 4 тисячі фейкових акаунтів, які розповсюджували  твердження  про «миротворця» путіна і   дискредитували  Сили оборони України.

Ботоферми — це компанії, які масово створюють несправжніх, або просто неіснуючих користувачів соцмереж і від їхнього імені пишуть тисячі коментарів на користь тих, хто їх замовляє. В даному випадку замовником і спонсором цієї ботоферми  була російська агентура, а виконували їхні вказівки   троє вінничан віком 30, 38 та 42 років. В роботі найманці використовували російські сервіси. Щодня під опублікованими брехливими матеріалами роспропаганди,  перевертні від імені пересічних українців, публікували  до 500 коментарів  на корись путіна, виправдовуючи збройну агресію рф. Всі дії ботоферми були спрямовані на формування в українців громадської думки в інтересах ворога та  на  розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні.

За  поширення антиукраїнської пропаганди найманці отримували винагороду російськими рублями, а щоб не потрапити в поле зору поліції та СБУ, ботоферму  облаштували  в гаражному приміщенні  обласного центру. Загальний обіг коштів, отриманих від  їхньої злочинної діяльності, складав понад пів мільйона гривень за місяць.

Під час обшуків правоохоронці вилучили в зловмисників   комп’ютерну техніку з доказами незаконної діяльності, мобільні телефони, понад 3300 SIM-карт українських та європейських операторів мобільного зв’язку, 13 SIM-шлюзів та інше обладнання і програмне забезпечення, банківські картки, через які вони отримували гроші від «клієнтів».

Кримінальне провадження  відкрите за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення до 15 років.

Слідчі дії проводились за оперативного супроводу працівників УСБУ у Вінницькій області. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька окружна прокуратура.

Євген Ковтун

. .

 

 

Back to top button