Поліцейські вкотре застерігають: не ведіться на легкі гроші

 

У місті Хмельницькому знову спостерігається сплеск шахрайств з оформленням фінансової допомоги та фейкових виплат від аферистів.

Компенсація від держави”, “грошова допомога від благодійної організації”, “соціальні виплати постраждалим від війни” — саме за допомогою таких онлайн-оголошень зловмисники виманюють кошти в людей. Правоохоронці закликають бути обережними й довіряти інформації лише з офіційних джерел.

На подібну шахрайську пастку днями натрапила 27-річна хмельничанка. В одному із месенджерів потерпілій надійшло повідомлення про надання грошової допомоги громадянам України. Жінка перейшла за посиланням і на невідомому сайті ввела особисті дані та реквізити банківської картки. Одразу після цього з її рахунку було списано 34 тисячі гривень.

Правоохоронці нагадують: посилання на шахрайські сайти аферисти не лише надсилають у месенджери, а й розміщують на різних сайтах. Їхня ціль — отримати доступ до ваших карткових рахунків. Тож не переходьте за сумнівними посиланнями, не вводьте свої дані на неперевірених Інтернет-ресурсах та завжди перевіряйте інформацію.

Правоохоронці закликають бути обережними й довіряти інформації лише з офіційних джерел.

За матеріалами ГУ НП у Хмельницькій області

Back to top button