Позиція АМУ: не допустити виснаження бюджетів громад

Відбулося засідання учасників регіонального відділення Асоціації міст України, під час якого очільники громад Хмельниччини обговорили і визначили спільну позицію щодо формування місцевих бюджетів-2025 та інші нагальні проблеми життєдіяльності громад.

Про підсумки конструктивної роботи проінформував голова регіонального відділення АМУ, міський голова Олександр Симчишин у соцмережах. “В першу чергу, говорили про механізми підтримки підрозділів Сил оборони. Обговорили та визначили чітку позицію щодо формування бюджетів громад на 2025 рік, а також бюджету України, яке зараз активно триває. Наголошуємо на неприпустимості вилучення з місцевих бюджетів фінансового ресурсу у вигляді 4% ПДФО, реверсної дотації та зменшення освітньої субвенції, — зазначив міський голова. — Місцеве самоврядування — нині один із важливих стовпів державності і потребує постійного розвитку, а не згортання”.

У роботі засідання взяв участь виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, який наголосив на необхідності не лише комунікації між громадами, але й представлення їх на європейському рівні.

Ще одне нагальне питання, яке обговорили учасники засідання, — опалювальний сезон, старт якого відбудеться упродовж кількох найближчих тижнів. Проаналізували низку й інших важливих проблем для громад області.

За словами Олександра Симчишина, з учасниками засідання хмельничани ділились досвідом реалізації проєктів підтримки військовослужбовців, а Катерина Луцик, директорка КЗ “Ветеранський простір”, розповіла про сьогодення та перспективи ветеранської політики.

Міський голова висловив вдячність АТ “Укрексімбанк” за розлогу доповідь про можливості фінансування муніципального та комунального сектора під час війни.

Вікторія Катрич

Back to top button