П’ять нових БпЛА від блогера і волонтерів

Ударні дрони літакового типу українського виробництва придбані для ураження цілей в тилу ворога, придбані завдяки співпраці власника Ютуб-каналу, блогера Андрія Попика і БФ “Волонтери Поділля”.

FPV-дрони вітчизняного виробництва придбані завдяки донатам підписників Ютуб-каналу Андрія Попика та у співпраці з БФ “Волонтери Поділля”. Така синергія зумовлює якісні закупівлі та передачі необхідного обладнання на фронт. Залежно від ваги бойової частини та особливостей роботи виробу, окупанти навіть на віддалі від передової відчуватимуть на собі жагу українців до боротьби за волю та визволення наших земель”, — йдеться в повідомленні благодійного фонду. А у вересні результатом такої співпраці стали 8 телескопічних щогл, завдяки яким виявляють ворожі безпілотники.

Нагадаємо, Андрій Попик від початку російсько-української війни допомагає українському війську. Минулого року, у свій день народження, блогер-волонтер зібрав один мільйон гривень для закупівлі ста дронів камікадзе за 12 годин стріму. Кошти блогер перерахував на рахунок БФ “Волонтери Поділля”. За його словами, він вже й раніше збирав кошти на тепловізори, Мавік та інші речі для українських захисників. І продовжує допомагати Силам оборони, ставши у стрій інформаційної боротьби з російською пропагандою на власному Ютуб-каналі. Кошти зі стрімів спрямовує на допомогу ЗСУ. За професією Андрій — програміст, засновник власної школи “Алгоритм”, в якій навчає дітей всієї України програмуванню.

Тетяна Руса

Back to top button