Рекрутинговий проект: добровольців Хмельниччини кличуть вступати до лав «Гвардії наступу»

Ідея рекрутингового проекту  «Гвардія наступу» виникла у міністра МВС України Дениса Монастирського, але незадовго до  старту кампанії найвище керівництво загинуло в авіакатастрофі в Броварах. Втім проект  не зупинили. Його  продовжила команда Департаменту комунікації МВС України. Його мета —  формування нових штурмових бригад у складі Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби, які звільнятитмуть окуповані міста Донецьк, Луганськ, Крим та інші окуповані російською Федерацією території.

«Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування штурмових бригад  ” Гвардія наступу”.  Ці бригади мають бути сформовані  лише з  людей патрічно налаштованих і виключно з-поміж  добровольців.  Основу бригад складатимуть офіцери та солдати, які мають чималий бойовий досвід. Тому запрошую до лав нашої «Гвардії наступу»,  час вже повертати своє», —   звернувся до мешканців Хмельниччини голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

У Державній прикордонній службі України добровольців чекають у бригаді «Сталевий кордон». У Національній поліції України — у штурмовій бригаді «Лють».

Доєднатися до “Гвардії наступу” можна, подавши анкету на сайті https://storm.mvs.gov.ua  або ж подати анкету через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), яких в області є чотири.

Бійці штурмових бригад  не будуть відправлені на фронт відразу. Спершу вони пройдуть  кількамісячну інтенсивну підготовку з вогневої справи та тактичної медицини. Вони будуть добре споряджені та оснащені якісним озброєнням і технікою  і  лише після цього займатимуться виключно деокупацією територій під час контрнаступальних операцій Збройних Сил України.

Усі, хто вступає на службу у ці новостворені бригади, матимуть такі самі пільги і гарантії, як і у ЗСУ. Заробітна плата буде фактично на рівні ЗСУ.

 Євген Ковтун

Back to top button