Ще два прожектори для ППО Хмельниччини

Збір коштів на обладнання для мобільних вогневих груп ППО оголосили активісти ГО “Захист — об’єднання волонтерів” безстроковою акцією “Захистимо небо Хмельниччини разом!”. На запит волонтерів відгукнулися освітні заклади міської громади.

Вартість двох прожекторів — понад 70 тисяч гривень. “Дякуємо надійним партнерам — навчальним закладам міста Хмельницького за постійну підтримку і допомогу. Цього разу це ХЗДО №№49, 26, ліцей №2, початкова школа №1 та постійний благодійник, підприємець Сергій Субота”, — зазначила у соцмережах координаторка “Захисту” Леся Стебло.

Понад 35 тисяч гривень за п’ять місяців вдалося зібрати в ХЗДО №49 “Дюймовочка”. Донатили працівники дошкільного закладу та батьки вихованців. “Ми проводили ряд акцій, — розповіла Галина Шпулак, директорка ХЗДО №49 “Дюймовочка”. — Це “Чашка кави для ЗСУ”, благодійний великодній ярмарок. До збору коштів долучилися всі наші працівники, а також друзі та знайомі, яким репостили цей збір, а ще батьки наших вихованців. Прийняли рішення — спрямувати кошти на придбання прожектора для ППО”.

До благодійного збору долучився й колектив ХЗДО №26 “Кульбабка”, працівники якого передали волонтерам 5 тисяч гривень. “До нас доєднався ще наш татусь, який часто допомагає в наших доброчинних заходах, — каже Катерина Паращук, директорка ХЗДО №26. — І ми разом з ним зібрали 11 тисяч гривень і закрили збір”.

Безпосередньо обладнання, яке ми закуповуємо, допомагає їм виконувати бойові завдання, — зазначила голова ГО “Захист — об’єднання волонтерів” Катерина Луцик. — Коли летять шахеди, прожектори допомагають виявляти їх у нічному небі і збивати”. За словами військовослужбовця ППО, який отримував обладнання, дальність світла одного прожектора — до одного кілометра. “Цей пристрій потрібний для мобільних вогневих груп, щоб збивати шахеди. Ми вже неодноразово отримували такі ліхтарі від “Захисту”, інших громадських організацій. Завдяки спеціальним програмам на планшетах око прожектора бачить, відслідковує і наводить вогневі засоби на ціль”.

Для боротьби з шахедами волонтери “Захисту” від грудня минулого року передали бійцям мобільної вогневої групи підрозділу ППО вже шість прожекторів, придбаних за донати.

Тетяна Слободянюк

Back to top button