“Сталевий кордон 3.0” перевершив очікування організаторів

Анонсований, зокрема і нашою газетою “Проскурів”, благодійний забіг “Сталевий кордон 3.0” відбувся у Хмельницькому в суботу, 5 жовтня.

Організатори спортивного заходу поставили амбітну мету: зібрати на РЕБ для прикордонників, які нині перебувають у зоні бойових дій.

Благодійний забіг, незважаючи на дощ, зібрав понад 1400 охочих долучитися до гарної справи. Бігли і студенти, і правоохоронці, і рятувальники, і військовослужбовці, і курсанти, і діти різного віку…

В рамках старту вдалося зібрати понад пів мільйона гривень. За ці кошти придбали не лише засіб РЕБ, а й зарядні станції та інверторний генератор для прикордонників, які боронять нашу країну.

Дорослі учасники на вибір долали дистанції 1 або 3 кілометри, діти — 200 чи 500 метрів. Стартували та фінішували бігуни у парку імені Михайла Чекмана.

Один з організаторів забігу Олександр Вербіцький так підсумував результати масштабного заходу: “У нас була мета зібрати 200 тисяч гривень, адже така вартість портативного радіоелектронного засобу протидії безпілотним апаратам (РЕБ). Вдалось зібрати більше, тому додатково придбали генератор, дві зарядні станції. Порахуємо, яка ще сума залишиться, і докупимо ту допомогу, яка буде потрібна прикордонникам”.

Нагадаємо, що забіг організували за ініціативи ГО “Support for Ukraine” та бігової спільноти “Race Expert” у співпраці з Хмельницькою гуманітарно-педагогічною академією та Національною академією Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.

Жанна Бойчук

Фото ГУ НП у Хмельницькій області

Back to top button