У Хмельницькому понад пів сотні військових отримали відзнаки “Воля і мужність”, а трьом родинам захисників місто подарувало квартири

23 травня нація відзначає День Героїв. Україна вшановує всіх, хто від княжих часів, козаччини, Гетьманщини,УНР, УПА відстоював її суверенітет і незалежність і нині веде боротьбу проти російських загарбників за нашу свободу і розплачується життям заради своєї країни. Сьогодні, на 454 день спротиву повномасштабній рашистській агресії в священній для українців визвольній війні, яка триває з 20 лютого 2014 року, День Героїв сприймається нами в оновленому контексті, він є символом незборимості Української Нації.

В умовах воєнного стану кожне місто вирішувало, як саме відзначати цей величний і водночас скорботний день. Вранці в Хмельницькому керівники міста й області, депутати, представники силових структур, громадськості поклали квіти до меморіальних дощок, встановлених на честь видатних українців Симона Петлюри, Романа Шухевича, Костя Місевича, Євгена Коновальця. Квіти лягли до меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників російсько-української війни, пам’ятників Небесній Сотні та В’ячеславу Чорноволу. Молебнем на Алеї Слави, де спочиває майже дві сотні наших захисників, вшанували пам’ять новітніх героїв, відвідали воїнів, які лікуються у шпиталях.

Впродовж дня відбулися десятки заходів, — усі сповнені патріотизму та доброчинності. Понад пів сотні військових отримали відзнаки “Воля і мужність”, а трьом родинам захисників подарували квартири.

Я щасливий, що маємо змогу продовжувати цю добру традицію. Таким чином наша повага до воїнів втілюється матеріально. Лише у 2022 році ми не змогли до цього свята подарувати воїнам квартири через початок нової фази війни. Сподіваюся, надалі не буде жодних для цього перешкод”, зазначив міський голова Олександр Симчишин.

На майданчику перед кінотеатром Шевченка спецпризначенці, добровольці ТРО, нацгвардія, прикордонники та нацполіція розгорнули виставку військової техніки, зокрема й зразки сучасної бойової. Поряд кінні підрозділи та козацький куліш на вогнищі. А на благодійних концертах, які відбувалися на багатьох локаціях, зокрема й в музичному дворику ДМШ №1 ім. Миколи Мозгового, біля ТРЦ “Дитячий світ”, в закладах культури та освіти, хмельничани разом з волонтерами збирали гроші на дрони для захисників. Завершився день благодійним концертом гурту “Чумацький шлях”, який долучився до мистецької акції із загальнонародного збору коштів на 1000 дронів-камікадзе.

Низький уклін кожному захиснику, що віддав життя за нашу Україну. Уклін нашим мужнім воїнам за те, що захищають  Україну. Ви всі наші герої!  Повертайтеся живими! Слава Україні.

 Ольга Сєргєєва

Back to top button