У Хмельницькому судитимуть військового пенсіонера з білорусі, який живучи в Україні, підтримував тероризм рф

68-річний білорус проживає в Україні понад 10 років. Він прописаний в Хмельницькому, де  мешкає разом зі своєю сім’єю. Після повномасштабного вторгнення, коли світ знову зіткнувся з режимом, який прагне силової ревізії кордонів і прямує до новітнього тоталітаризму, коли український народ демонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає,  військовий пенсіонер почав  активно  підтримувати російську збройну агресію в Україні та звірства, які вчиняли рашисти на мирній українській землі. У забороненій російській соцмережі «В Контакте», він публікував дописи,  в яких захоплювався  діями російської армії та російськими солдатами  в той час, коли ворожа армія вбивала і ґвалтувала українських дітей, жінок, скидала бомби на міста і села, влаштувала різню в Бучі, Гостомелі, Ірпені.

А після того, як 24 листопада, наступного дня після наймасовішої ракетної атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України, яка залишила без світла та тепла мільйони українців, хмельницький пенсіонер зазначав, що російські військові «воюють так, щоб зберегти об’єкти інфраструктури і зберегти людей». З боку колишнього військового, який  насправді бачив і знав про варварства та тероризм росії, це виглядало не лише підло, підступно і цинічно. Він просто став в одну шеренгу з російськими  вбивцями та російськими фашистами.  А чого тільки вартує фраза з дописів колаборанта, яку  оприлюднила прокуратура: «особливістю російського солдата є те, що він несе мир і щастя іншим народам»! Лише за ці слова білорус, якого на своїй землі прихистила Україна, заслуговує на жорстоке покарання.

Викрили білоруса на підтримці російської агресії  працівники УСБУ в Хмельницькій області.

“Інііційовані у межах кримінальних проваджень експертизи засвідчили, що ці матеріали містять публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, агітацію до агресивної війни та виправдовування збройної агресії рф проти України», – йдеться у повідомленні  правоохоронців.

Наразі  слідчі СБУ   вже вручили  пенсіонеру підозру за декількома статтями ККУ: ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України), ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності),  ст. 436 (пропаганда війни) та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування російської агресії проти України). За скоєне йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Євген Ковтун

 

Back to top button