У Хмельницькому триває народний збір на 1000 дронів-камікадзе: акція завершиться 23 травня, в День Героїв

Хмельницька міська рада спільно з БФ “Волонтери Поділля” розпочали масштабний проєкт, який триватиме до Дня Героїв,тобто до 23 травня. Це великий загальнонародний збір коштів на придбання 1000 дронів камікадзе.

Недавня масована атака “шахедами” нашого регіону, зокрема Хмельницької тергромади, однозначно переконала, що боротьба з ворогом — справа кожного з нас, і на потужну народну підтримку розраховують наші військові. “Волонтери Поділля” з початку повномасштабної війни працюють з нашими підрозділами, тому добре знають їх запити, зокрема на БПЛА. І саме дрони — це очі сучасної армії. Вони захищають позиції, розвідують, коригують, збивають ворожі дрони і навіть беруть у полон! І, що важливо, наші воїни використовують всю техніку, яку отримують, максимально ефективно. Залежно від позицій та завдань підрозділу, може знадобитись дрон з тепловізійною камерою, більшою дальністю польоту чи кратністю камери для ефективнішої та безпечнішої аеророзвідки.

У нас є такі запити на камікадзе, які ми спільно з військовими та інженерами впродовж деякого періоду конструювали та випробовували, — повідомив волонтер БФ “Волонтери Поділля” Віталій Підгайчук. — Ми розуміємо, що ця сучасна війна є війною технологій. Через те ми ще кілька місяців тому запустили пілотний проєкт збору коштів на дрони-камікадзе. І вже сьогодні ми маємо повні комплекти дронів-камікадзе, які матимуть найближчим часом застосування, а значить, “хорошої” русні буде ставати все більше. Відповідні пристрої і боєприпаси до них розробили наші військові. Та ми розуміємо, що одиничні екземпляри нічого не змінять на фронті, якщо ми з вами не оголосимо великий, масштабний збір на закупівлю дронів”.

Пілотний проєкт БФ “Волонтери Поділля” переріс у сотні запитів від військових. Ми вивчили технологію, працювали над якісним співвідношенням ціни і якості та пройшли успішні випробування у Бахмуті!” — написав на фейсбук-сторінці міський голова Олександр Симчишин.

В кінці квітня “Волонтери Поділля” передали чергових 4 дрони “Mavic 3” для наших військових, які працюють на Донецькому напрямку. Ще 5 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Fly Combo для бійців нашого 19 окремого стрілецького батальйону Збройних сил України було придбано за кошти платників податків. За словами міського голови Олександра Симчишина загалом вже понад 280 “бандеропташок” різних модифікацій передали для наших різних підрозділів.

Водночас, крім збору коштів на дрони, тривають безстрокові акції з придбання автомобілів та такмедів (тактичних аптечок) для ЗСУ. До слова, буквально днями на передову місто передало черговий «бандеромобіль» для наших воїнів.

Цього разу Ніссан Навара для одного з підрозділів ССО. Про це повідомив міський голова Олександр Симчишин.

Тетяна Слободянюк

Back to top button