У Хмельницькому відкрився ще один центр видачі гуманітарної допомоги для вимушених переселенців

Черговий міський центр видачі одягу відкрився у приміщенні Хмельницької торгово-промислової палати. Координують роботу працівники міського центру соціальної підтримки та адаптації, допомагають працівники закладів освіти та культури. У випадку, якщо людина не знайшла потрібну річ, вона можна залишити заявку і, за наявності, працівники центру зателефонують та допоможуть знайти необхідне. Обрати необхідний одяг тут можуть і  переселенці,  і хмельничани, що перебувають у складних життєвих обставинах. У  щойно відкритому центрі  облаштовані  ігрові куточки для дітей. Малюки можуть не тільки гратись та чекати батьків у ньому, але й взяти собі іграшку, яка сподобалася. Щодня з малечею тут  займаються хмельницькі волонтери та вихователі дитячих садків.

До слова, з початку воєнного вторгнення росії, безоплатні  центри гуманітарної допомоги  розгорнули  також в приміщеннях хмельницьких  закладів культури, вишів, держустанов. Пункти видачі речей для переселенців діють  у філармонії, театрі Старицького. Понад місяць  сюди масово приходять люди, які були вимушені покинути свої домівки, тікаючи від бойових дій.

Розгорнули  гардеробні для переселенців і у виставковій залі Хмельницької художньої школи, де  до війни влаштовували експозиції. Тепер замість мистецьких робіт   –  ряди одягу для переселенців.

” Люди розгублені. Вони кажуть, що в чому одягнені – це все, що у них є. Тобто, у валізці  усе їх життя. Тут люди обирають  одяг, взуття, постіль, посуд, засоби гігієни», – каже волонтерка Олена Борисюк.

Речі приходять,  як гуманітарка,  з Німеччини, з Польщі. Чимало одягу приносять  до центрів і хмельничани. Одягу вдосталь, проте залишається потреба в дитячих візочках, горщиках та в засобах гігієни. Також до центрів можна приносити подушки та теплі ковдри. Волонтери їх  сортують, розкладають на жіночий, чоловічий,  дитячий,  окремо – взуття, посуд.

Нагадаємо, в Хмельницькому  вже  зареєстровано понад 33 тисячі вимушених переселенців.

Тетяна Руса.

 

Back to top button