У Хмельницькому волонтерять навіть діти

Вулиця Проскурівська у середмісті ще з початку російсько-української війни, з 2014 року,  стала  справжнім волонтерським майданчиком,  де благодійні акції на підтримку ЗСУ відбувалися шовихідного. За цей час підросли і стали справжніми українцями наші діти: вони з  раннього дитинства знають,  як і з чим ярмаркувати під час благодійних акцій, як виглядає скринька для пожертв  на придбання для бійців тепловізорів, дронів, шоломів , автомобілів тощо.

З початку повномасштабного вторгнення  серед  сувенірних викладок у ярмаркових  рядах з’являється все більше дитячих малюнків, виготовлених дітьми власноруч сувенірів, листівок,  випечених смаколиків і т д. Активно  ярмаркують наймолодші хмельничани нині, під час літніх канікул, заробляють кошти для своїх кумирів – бійців ЗСУ. Спільна корисна справа не лише об’єднує,  а найцінніше – виховує патріотами. У багатьох з дітей волонтерством займається хтось з батьків, інші – беруть приклад з ровесників,  ще інші отримали відповідний досвід у школах і  мистецьких закладах, де  для благодійних ярмарків діти виготовляють сувеніри та малюють. Результати доброчинної праці – на  тій же Проскурівській, на ярмаркових викладках.  Що пропонує малеча на Проскурівській для благодійних продажів?

Артем, 10 років:

“Я продаю ручки та олівці, щоб зібрати гроші для військових”.

Іван, 9 років:

“Я плету браслети з резинок і продаю їх. Всі кошти відаю на ЗСУ.”

Сашуня, 6 років:

“Ми з мамою змайстрували намиста і продаємо їх на ярмарку.”

Юрко, 7 років:

“Я малюю малюнки, де наші солдати вбивають російців, і відправляю їх нашим солдатам”.

Кирило, 10 років:

“Я продаю книги та іграшки, з яких я виріс. За ці гроші мама купує щось для військових у шпиталі”.

Іринка, 10 років:

“Ми з дівчатами Машею і Дашею продаємо солодощі, щоб купити білизну для військових в шпиталь”.

Таких історій сотні,  і вони додають нам усім сили і впевненості у перемозі. Діти війни – це не лише  сльози і обікрадене ворогом дитинство. Це – маленькі воїни, які знають, що й вони захищають рідну країну  своєю любов’ю, вірою і працею.

Тетяна Руса.

 

Back to top button