У Хмельницькому з 1 червня відновлять роботу ще три дитсадки

В перші дні війни в Хмельницькому припинили роботу освітні  та дошкільні заклади освіти. Згодом у школах та дитсадках відновився  навчальний та виховний процес у дистанційному режимі. Після того як поступово почали відчинятися заклади торгівлі, громадського харчування, речові ринки, запрацювало  виробництво,   в місті  в повноцінному режимі  запрацювали перші три дитсадки для  дітей, батьки яких працюють в критичній інфраструктурі  міста. Втім  потреба в дитсадках була значно більшою.

Відтак, влада міста почала робите все можливе, щоб відкрити  ще  кілька чергових  закладів дошкільної освіти.  За словами в. о. директора департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольги  Кшановської,  це  було доволі непросто, оскільки головна вимога –  безпека дітей, тобто  в дошкільному закладі має бути добре облаштоване  укриття.  Відпрацювавши усі деталі щодо забезпечення дитсадків продуктами харчування та надійними сховищами, з  16 травня в Хмельницькому  почали працювати  вже 11 чергових ДНЗ.  А з 1 червня в повноцінному режимі працюватимуть ще три дошкільні заклади освіти.  Таке рішення ухвалили на засіданні виконкому Хмельницької міськради. За словами міського голови Олександра Симчишина,  ці садочки розташовані у різних мікрорайонах міста і за попередніми прогнозами працюватимуть вони   впродовж літа. Далі  все залежатиме  від ситуації на фронті.

На сьогоднішній день дитячі садочки у  в місті  відвідує  понад  1300 дошкільнят. Відповідно з 1 червня дітей буде значно  більше. Водночас вихователі продовжують  працювати  як у  режимі онлайн,  так і  в режимі офлайн  з групами дітей переселенців, батьки яких надали відповідні заяви.

 Євген Ковтун

Back to top button